Antena Căutare

Ce poveste ascunde Bogdan Vandici, câștigătorul sezonului 6 “Chefi la cuțite”

Seara de marți a strălucit în culoarea albastră, iar Bogdan Vandici a fost declarat marele câștigător al sezonului de poveste “Chefi la cuțite”, show ce i-a oferit cea mai frumoasă experiență culinară alături de chef Florin Dumitrescu. La doar 21 de ani, orădeanul este cel mai tânăr concurent care a reușit să își adjudece finala fără emoții și consideră că pasiunea pentru bucătărie și susținerea mentorului său l-au ajutat să ridice trofeul în ultima bătălie culinară a sezonului 5.

Seara de marți a strălucit în culoarea albastră, iar Bogdan Vandici a fost declarat marele câștigător al sezonului de poveste “Chefi la cuțite”, show ce i-a oferit cea mai frumoasă experiență culinară alături de chef Florin Dumitrescu. La doar 21 de ani, orădeanul este cel mai tânăr concurent care a reușit să își adjudece finala fără emoții și consideră că pasiunea pentru bucătărie și susținerea mentorului său l-au ajutat să ridice trofeul în ultima bătălie culinară a sezonului 5.

Încă din jurizările pe nevăzute, Bogdan a reușit să îi impresioneze pe cei trei chefi cu farfuria sa, o rețetă dulce de Pavlova, ce a avut un plating reinterpretat. Gustul spectaculos și aspectul impecabil al farfuriei au fost apreciate de fiecare dintre jurați, iar după ce cloșurile au dezvăluit trei cuțite binemeritate din partea lor, chef Scărlătescu a ținut să mai adauge ceva: “Este cel mai bun desert pe care l-am primit până în ziua asta. Combinația de gusturi e…explozivă!”. Deși parcursul echipei albastre din care a făcut parte nu a fost unul ușor, Bogdan și-a păstrat locul la bancul de lucru și a ținut ca în fiecare probă să pună pe masa juraților preparate care să îi poarte semnătura. Trupa din care a făcut parte a trecut prin cele mai multe dueluri, motiv pentru care Bogdan a înfruntat cele mai numeroase provocări culinare în acest concurs: 8 confruntări pe echipe, 7 dueluri, 3 probe de semifinală și o finală la foc continuu.

Sezonul de poveste al celui de-al cincilea sezon “Chefi la cuțite”, a fost câștigat de un tânăr cu o poveste la fel de interesantă, iar pașii care l-au condus pe Bogdan spre bucătărie, dar și spre marele trofeu au fost “pasiunea, talentul, ambiția și respectul”.

  • La doar 21 de ani, Bogdan este cel mai tânăr câștigător al unui trofeu “Chefi la cuțite”.
  • În jurizarea pe nevăzute, concurentul i-a impresionat pe chefi cu o rețetă de pavlova, considerată de chef Scărlătescu ,,cel mai bun desert din 5 sezoane”.
  • Orădeanul a vrut din primul moment să ajungă în echipa lui chef Florin Dumitrescu, iar desertul pregătit în audiții a fost gândit special pentru juratul său prefert: “Aș vrea sa fac parte din echipa lui Chef Dumitrescu, el fiind un model de "work hard and get big" pe care și eu îl urmez. În plus, simt că împreuna cu chef Dumitrescu mi-aș putea șlefui stilul de lucru si creativitatea constantă.”, mărturisea Bogdan înainte să intre în competiție.
  • Încă de mic a vrut să ajungă bucătar, pentru că îi plăcea să mănânce”. Mai târziu a aflat că bucătăria îi provoacă imaginația și îl relaxează.
  • După liceu, a urmat o facultate de business în Olanda, dar la scurt timp a renunțat la ea și s-a orientat către gastronomie. Fără a avea studii în domeniu, a lucrat pentru prima dată în bucătăria unui restaurant de tip fast-food și a realizat că acesta e domeniul pe care vrea să îl urmeze pentru tot restul vieții: „Am urmat profilul de business internațional timp de 6 luni. M-am certat cu facultatea când am aflat că ar trebui să am mai putine restanțe decât examene luate, iar asta m-a făcut să spun stop unui domeniu in care simțeam că mă pierd ca persoană.
  • A fost acceptat în practică într-un hotel de renume din Cluj, acolo unde a fost și angajat. Mai apoi, Bogdan a plecat în Paris, unde a lucrat cu chef George Mihali, fost concurent al emisiunii culinare, într-un restaurant cu standarde culinare înalte: “El mi-a dat libertatea de a ma juca și de a-mi pune imaginația la lucru în bucătărie. M-a ajutat, a avut încredere în mine și m-a susținut moral ca pe un frate.”.
  • După o scurtă perioadă de timp, Bogdan a fost nevoit să se întoarcă în tară din cauza unei probleme în familie, dar nu a renunțat niciodată la bucătărie.
  • Chef George Mihali a fost cel care i-a propus să participe la “Chefi la cuțite”, iar tânărul a acceptat provocarea cu mult entuziasm.
  • Singura sa strategie în concurs a fost aceea de a fi constant în fiecare probă: “Nu m-am așteptat la nimic și cred că asta reprezintă unul din atuurile pe care le dețin. Am luat fiecare zi pas cu pas, iar acest lucru mi-a oferit concentrarea necesară pentru a-mi îndeplini targetul de fiecare dată.“
  • Momentul său preferat din concurs a fost când a gătit cu tatăl său: “Am fost cel mai mândru când am gătit alături de tata, în semifinală. Am reușit împreună să ducem la bun sfârșit o probă de fine-dining în care am fost jurizati de "călăii" din sezonul 4, respectiv foștii concurenți.”.
  • Pe viitor, Bogdan ar vrea să continue studiile în domeniu și să se perfecționeze: “Planurile mele de viitor se bazează foarte mult dezvoltarea mea atât pe plan profesional cat si pe cel personal. Mi-ar plăcea foarte mult să ajung în top și să fac Oradea mândră.”
Bogdan Vandici, marele câștigător de la ”Chefi la cuțite”, mărturisiri inedite! Ce strategie a adoptat în timpul competi... Bogdan Vandici, câștigătorul de la ”Chefi la cuțite”, continuă seria dezvăluirilor: ”Drumul meu a fost plin de suișuri ș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x