Oamenii de stiinta au realizat un studiu in cadrul caruia un grup de persoane care consuma carne in mod regulat a fost impartit in trei sectiuni, fiecare primind o dieta diferita. Primul grup a mancat carne de pui si de peste zilnic, cel de-al doilea doar peste, iar al treilea nu a consumat niciun fel de carne.
La doua saptamani dupa schimbarea regimului alimentar, efectul fructelor si al legumelor a putut fi observat. Cercetatorii au monitorizat dispozitia si nivelul de stres al fiecarui participant la studiu si au constatat ca vegetarienii se simteau cel mai bine. Acestia aveau o stare de spirit buna si nu se simteau stresati.
Motivul pentru care se intampla acest lucru il constituie acizii grasi. Daca din alimentatie face parte carnea de orice fel, cantitatea de acid arachidonic, sursa de omega-6, este mai mare. In studii precedente s-a demonstrat ca acest acid arachidonic actioneaza la nivelul creierului si creeaza tulburari de dispozitie.
Foto: hepta.ro