Antena Căutare

Președintele ANPC dorește să demisioneze. Care este motivul pentru care Horia Constantinescu renunță la funcția care l-a consacrat

În această dimineață, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a anunțat că renunță la funcția de conducere! Iată care este motivul pentru care vrea să plece și ce declarații a făcut.

Horia Constantinescu Galerie
Președintele ANPC dorește să demisioneze. | Hepta

În data de 27 martie 2024, Partidul Social Democrat Constanța a anunțat candidatura lui Horia Constantinescu pentru funcția de primar pentru municipiul Constanța la alegerile locale din 9 iunie 2024.

În prezent, Horia Constantinescu încă deține funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, instituție a statului ce are menirea de a controla agenții economici din țara noastră, acesta aflându-se la cel de al doilea mandat.

Iată ce a anunțat șeful ANPC în această dimineață pe pagina personală de Facebook.

Citește și: Carne de pui vopsită! Horia Constantinescu, șeful ANPC, trage un semnal de alarmă!

Președintele ANPC renunță din nou la funcție

În cadrul unei întruniri dintre Consiliul Politic Național al PSD, structura de conducere și de decizie al partidului care coordonează activitatea, a avut loc desemnarea candidaților pentru alegerile locale din vara acestui an, Horia Constantinescu fiind unul dintre cei care vor candida pentru funcția de primar al municipiului Constanța.

„Închin o ceașcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ați arătat susținerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca președinte al autorității.

Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect.

Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității.

Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile.

Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat).

Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm.

Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție.

Să aveți o zi minunată!

Vă mulțumesc pentru tot!” este mesajul transmis de Horia Constantinescu pe pagina personală de Facebook.

Citește și: ANPC avertizează în privința produselor de post. La ce trebuie să fie atenți consumatorii

Horia Constantinescu a devenit seful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța în anul 2017, iar doi ani mai târziu, în august 2019 a fost desemnat șef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor după ce a fost propus de către fostul premier PSD, Viorica Dăncilă.

În 2019, Horia Constantinescu a ocupat funcția pentru 3 luni, iar pe data de 21 ianuarie 2022, a fost numit din nou în aceeași funcție prin decizia premierului PNL de atunci, Nicolae Ciucă.

Totuși, nu este pentru prima dată când șeful ANPC dorește să candideze pentru funcția de primar a municipiului Constanța, în anul 2020 având aceeași dorință, și anume de a fi suspendat din funcție până la organizarea campaniei electorale.

La acea vreme, Horia Constantinescu nu știa din partea cărei formațiuni va candida, dar în prezent se pare că decizia a fost luată.

Citește și: Cel mai cunoscut și vechi restaurant chinezesc din București, închis de ANPC. S-au găsit gândaci pe carne și alte nereguli

A divorțat fără să stea pe gânduri după ce a descoperit ce semnficiație are tatuajul soțului ei. Femeia nu a putut să tr... „Escrocheria cu păpușa continuă” avertizează Primăria Sectorului 6. Femeia se folosește de o jucărie pentru a cere bani ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x