Antena Căutare

Românii au dat năvală la camerele de gardă după Paște. Mesele copioase au provocat urgențe în rândul populației

Minivacanța de Paște și 1 Mai le-a dat bătăi de cap românilor. Mii de locuitori din București și Ilfov au ajuns de urgență la spital după ce au întâmpinat probleme digestive.

Românii au dat năvală la camerele de gardă după Paște. Galerie
Românii au dat năvală la camerele de gardă după Paște. | Shutterstock.com / Antena 3

Potrivit Antena 3 CNN, un număr de 5 509 de persoane din capitală au avut nevoie de ajutorul medicilor în perioada minivacanței de 1 Mai și de Paște după ce au început să se simtă rău din cauza problemelor digestive provocate de mâncarea și băutura consumată în exces.

Faptul că oamenii au tendința de a mânca mai mult în perioada sărbătorilor nu mai este un secret pentru nimeni, însă mulți dintre ei nu iau în calcul faptul că se pot alege cu probleme serioase de sănătate atunci când întrec anumite limite.

Citește și: Greșelile pe care românii le fac atunci când pregătesc carnea de miel. La ce să fii atent dacă vrei să nu dai greș

Românii au dat năvală la camerele de gardă după Paște

În timpul sărbătorilor pascale majoritatea oamenilor se bucură de mâncărurile tradiționale de la care s-au abținut cu greu în perioada postului, dorind doar să se răsfețe și să sărbătorească așa cum se cuvine.

În fiecare an românii dau buzna la spital după sărbători din cauza problemelor digestive care apar în urma exceselor făcute în decursul acestor zile, iar medicii se simt depășiți de situație, chiar dacă întotdeauna recomandă oamenilor să nu-și întreacă limitele pentru a evita eventualele complicații care pot apărea.

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor pascale, doar în noaptea de Înviere au fost efectuate 479 de solicitări la camera de gardă, unde medicii au acordat asistență medicală de urgență potrivit managerul general al Serviciului de Ambulanță București - Ilfov (SABIF), Alis Grasu.

În intervalul 30 aprilie ora 19:00 - 5 mai ora 09:00 au fost acordate un număr de 5 509 de servicii medicale de urgență în cadrul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov (SABIF), iar 3 490 de cazuri au fost semnalate ca fiind de gravitate mare, cu un cod roșu sau galben.

Angajații SABIF au fost nevoiți să asigure asistență medicală în locuri publice pentru un număr de 324 de persoane

Citește și: Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare

De asemenea, în noapte de sâmbătă spre duminică, medicii au acordat asistență medicală de urgență în spații publice pentru 45 de persoane dintr-un total de 479 care au întâmpinat probleme serioase din cauza excesului de mâncare și băutură

Managerul general al Serviciului de Ambulanță București - Ilfov (SABIF), Alis Grasu a declarat faptul că din numărul celor 479 de persoane care au primit asistenţă medicală, 363 au fost cazuri de cod roşu şi cod galben.

„Din seara de 30 aprilie, până în prezent vorbim de 6.574 de persoane care au avut nevoie de asistență medicală de urgență. Dintre acestea 4.244 de persoane au fost cazuri de urgență, de Cod Roșu, cazuri foarte grave și de Cod Galben, cazuri grave. Au fost mai puține solicitări decât în zilele obișnuite la Serviciu de Ambulanță”, a mai spus Alis Grasu.

Citește și: Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu: „Va fi mult mai gustoasă așa” De ce alege să pună sarea la început

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x