Antena Căutare

Test-drive: Noul Citroen C4 arunca manusa concurentei

Antena3.ro a participat la un test drive colectiv cu noua generatie Citroen C4, organizat pe Valea Prahovei. Masina, complet noua, a evoluat destul de mult fata de precedenta generatie, nu doar in dimensiuni sau design, ci si la capitolul manevrabilitate, dotari sau finisaje.

Asa ca acum se poate spune ca se bate de la egal la egal cu adversari de temut, cum ar fi Volkswagen Golf sau Renault Megane. Modelul testat a fost C4 Seduction - 1.6 HDI, 110 cai putere.

Design exterior

Noul Citroen C4 se inscrie in actuala linie de design a marcii, inaugurata de C5, urmata apoi si de C3. Farurile boomerang, liniile sculptate ale caroseriei, grila masiva cromata, toate dau impresia de forta si chiar agresivitate. Desi au crescut, dimensiunile lui C4 au ramas compacte. Astfel, acum masoara 4,33 m lungime (+5 cm), 1,79 m latime (+ 2 cm) si 1,49 m inaltime (+ 3 cm). In partea din spate se remarca noile stopuri si spoilerul negru care nu este asezat acolo doar pentru decor ci si pentru obtinerea unui coeficient aerodinamic optim.

Daca este privit din profil, ies in evidenta doua linii stilistice, care se intersecteaza. De asemenea, geamurile triunghiulare din spate au o forma foarte inclinata, pentru mai mult dinamism. Oglinzile laterale cu semnalizator incorporat sunt aproximativ la fel cu cele ale fratelui mai mare, C5, doar dimensiunile difera. Tabloul este completat de o serie de elemente cromate (scutul de protectie fata si spate, chederele geamurilor), de jantele din aliaj cu diametrul intre 15 inch si 18 inch. Noul C4 este oferit intr-o paleta de 10 culori.

Design interior

Interiorul noului Citroen C4 a fost si el radical schimbat, si se poate spune ca in bine. Instrumentarul de bord si volanul se aseamana, pe alocuri, cu cele ale modelelor C3 si C5, insa la C4 au personalitatea lor. In primul rand, pe suprafata plansei de bord, a fost aplicat un material din piele, denumit „slush", foarte placut la atingere.

Desi, stilistic vorbind, bordul arata foarte bine, un punct in minus este reprezentat de faptul ca detaliile cromate de pe volan sau gurile de ventilatie nu sunt din metal, ci din plastic. Insa fara acest amanunt, nu prea exista defecte la interior. Ba chiar, atunci cand urci pentru prima oara in noul C4 ai impresia ca te afli intr-o masina din clasa premium.

Citeste restul pe Antena3.ro!

FOTO! Noul BMW X1... Masini mai scumpe: scade cota de reducere a taxei auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x