Antena Căutare

Cum va fi vremea la începutul lunii mai. Specialiștii ANM anunță când scăpăm de ploi și frig

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au actualizat prognoza meteo, dezvăluind când vor înceta frigul, ploile și vremea capricioasă. Iată cum se va prezenta vremea în luna mai și ce temperaturi vor fi înregistrate pe teritoriul României.

vreme
Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru patru săptămâni | Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În ultima perioadă, vremea s-a arătat capricioasă în țara noastră, cu ploi, vânt și vreme urâtă în mod preponderent. Iată când va deveni vremea ceva mai prietenoasă în această primăvară.

Citește și: Zonele în care va ploua în noaptea de Înviere. Cum va fi vremea în seara în care luăm Sfânta Lumină venită de la Iersualim

Cum se va prezenta vremea în perioada imediat următoare

Potrivit meteorologilor, vremea va continua să fie capricioasă, cu ploi și averse în cea mai mare parte a țării, în următoarele zile. Cu toate acestea, specialiștii ANM au anunțat și câteva perioade cu soare, însă cerul se va menține mai mult noros, iar în unele regiuni sunt așteptate ploi însemnate cantitativ. În noaptea de Înviere însă, vremea se anunță a fi stabilă în toată țara, cu posibilitatea de precipitații doar izolat.

Cum va fi vremea în Duminica Paștelui, 16 aprilie

Potrivit specialiștilor, în dimineața zilei de Paște va ploua în unele zone din Dobrogea, iar în timpul zilei precipitațiil se vor extinde în toată jumătatea de est a României. Va ploua mai ales în nordul și estul Munteniei, Moldova și estul Transilvaniei, unde cantitățile de precipitații vor depăși, local, 15 - 20 l/mp. Pe alocuri, îndeosebi în Muntenia, vor fi posibile și averse însoțite de descărcări electrice. Intervale cu ploaie vor fi și în celelalte regiuni, dar pe spații mai restrânse.

În vestul țării și, local, în Oltenia, vremea va fi destul de agreabilă, iar temperaturile vor urca până la 18 - 21 de grade. În restul țării, maximele vor fi cuprinse, în general, între 13 și 17 grade.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii și Paște 2023. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru zilele de sărbătoare

Vremea în săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Pe întreg teritoriul României, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele vestice și centrale, iar în nord-vestul extrem va fi deficitar.

Vremea în săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în sud-vestul țării, dar și ușor excedentare în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Tradiții și obiceiuri în Sâmbăta Mare. Ce e interzis să facem pe 15 aprilie 2023, ultima zi în care mai au loc pregătiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x