Antena Căutare

A mai ramas un singur pas pentru ridicarea pragului la 5% la SIF-uri

Membrii Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor au dat azi un vot pozitiv proiectului legislativ de majorare a pragului de detinere la SIF-uri de la 1% la 5%, dupa mai bine de doi ani de cand acesta a ajuns in Parlament.

Proiectul trecuse de Senat in noiembrie 2009, dar dupa aceea se blocase in Camera Deputatilor, care este si forul decizional in acest caz. Azi, proiectul a reaparut pe ordinea de zi a Comisiei de buget-finante din aceasta Camera.

"S-a dat un vot pozitiv pentru majorarea pragului la SIF-uri la 5%", a declarat Istvan Erdei, deputat din partea UDMR, membru in Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor.

"S-a intamplat ceea ce asteptam de mult timp, un raport favorabil pentru majorarea pragului la SIF-uri. Acum, daca se respecta procedura parlamentara, tot ce mai trebuie este sa se puna pe ordinea de zi pentru a se da votul final in Camera", a adaugat si Ovidiu Marian, unul dintre initiatorii proiectului legistlativ, in prezent presedinte al Comisiei de buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat.

Majorarea pragului la SIF-uri este de o importanta uriasa pentru piata de capital romaneasca, brokerii considerand ca aceasta ar fi una dintre masurile care cu adevarat ar impulsiona bursa locala.

O serie de brokeri, dar si investitori chiar cerusera eliminarea completa a lui. Pe de alta parte, amanarile repetate ii facusera pe unii brokeri sa declare ca politicienii nu doresc cu adevarat schimbarea situatiei de la SIF-uri.

SIF-urile au reactionat de fiecare data puternic pe Bursa cand au aparut stiri privind pragul de detinere. Azi, SIF-urile au castigat pe finalul sedintei de tranzactionare cu peste 4-5%.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Alexandru Atanasiu: Marirea salariilor si a pensiilor in urmatoarele 6 luni, ilegala... Mugur Isarescu: "Trecerea la euro inseamna 400 de TIR-uri de valuta”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x