Antena Căutare

BVB: Nu mai asteptati PIB-ul pe T1, bursa arata deja o evolutie pozitiva!

Tot mai multe banci de investitii estimeaza imbunatatirea ratingului de tara.

Asa cum Bursa a anticipat intra­rea in recesiune cu aproape sase trimestre inainte ca aceasta sa se produca efectiv, si iesirea din recesiune a fost anticipata de indicii bursieri, care au o evolutie pozitiva de aproape sapte trimestre, spu­ne Stere Farmache, presedintele Bursei de la Bucuresti (BVB).

Dezbaterile privind iesirea economiei din recesiune la sfarsitul lunii martie au determinat o reactie si din partea Bursei de Valori Bucuresti (BVB), conducerea acesteia atragand atentia ca evolutia indi­ci­lor bursieri arata semnale puternice ca PIB-ul pe primul trimestru din acest an ar fi unul pozitiv.

Este lansata in spatiul pu­blic intrebarea daca datele statistice pe tri­mestrul unu vor arata iesirea din rece­si-une. Pentru ca toti suntem interesati de evolutia economiei, as vrea sa adaug un reper important: relevanta pe care o au indicii bursieri", a declarat Stere Farma­che, presedintele Bursei de Valori Bucu­resti (BVB), cu ocazia unei conferinte organizate de firma „Oxygen Servicii" pe tema „relansarea economica prin piata de capi­tal romaneasca".

Potrivit acestuia, la mijlocul anului 2007 Bursa a semnalat schimbarea ten­dintei, in timp ce de-abia la finalul lui 2008 a devenit evident ca PIB-ul Roma­niei inregistreaza scadere.

Pu­tem afirma ca indicii bursieri au anticipat acest semnal cu aproape sase trimestre inainte de in­trarea in recesiune", spune Farmache.

In prezent, dupa sapte trimestre de crestere pe Bursa, avem sem­nale puternice ca PIB din T1 2011 ar fi pozitiv", a adaugat acesta.

Tot articolul, in Financiarul

Poluare: CE a declansat procedura de infringement pentru 5 zone ale Romaniei... Chiriile apartamentelor, la nivelul din 2006!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x