Antena Căutare

Fondul Proprietatea a cazut sub pretul de intrare pe Bursa

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au coborat ieri pentru prima data sub 0,602 lei/actiune, pretul la care au deschis prima sedinta de tranzac­tio­nare la Bursa, in 25 ianuarie. Ultima tranzactie de ieri cu aceste titluri s-a perfectat la un pret de 0,6 lei/acti­u­ne, in scadere cu 1,4% fata de ziua precedenta, aceasta fiind totodata a cincea sedinta consecutiva de scadere pentru FP.

Valoarea de piata a Fondului a coborat pana la 1,945 mld. euro, fiind cu 155 mil. euro sub nivelul atins la sfarsitul primei zile de tranzac­tio­nare la Bursa.

Fondul Proprietatea a raportat ieri si situatia activelor si datoriilor pentru luna ianuarie, valoarea unitara a activului net unitar (VUAN) fiind de 1,1352 lei/actiune, in crestere cu 2% fata de finalul anului trecut.

Valoarea totala a activelor nete ale FP se ridica la 15,64 mld. lei (3,68 mld. euro). Datele prezentate au aratat totodata ca Fondul a inregistrat un profit de un milion de lei in ianuarie. Anul trecut, Fondul Proprietatea a obtinut un profit de 456,3 mil. lei, in scadere cu 37% fata de castigul din 2009, potrivit informatiilor care reies din situatia activelor pe luna decembrie.

FP trebuia sa prezinte ieri rezultatele preliminate pe 2010, dar pana la inchiderea editiei acestea nu fusesera comunicate Bursei.

Sursa: Financiarul

S-a redus numarul firmelor care au intrat in insolventa... Vezi mecanismul scumpirii alimentelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x