Antena Căutare

Pretul petrolului Brent se mentine la peste 119 $/baril

Cotatia petrolului Brent, de referinta pentru bursa de la Londra, a continuat sa se mentina peste nivelul de 119 dolari pe baril, pe fondul unor semnale mixte venind dinspre China. Astfel, pretul petrolului Brent a crescut cu 3 centi, la 119,13 dolari pe baril, in timp ce referinta de pe piata americana a urcat cu 33 de centi, la 97,63 dolari pe baril.

Productia industriala a Chinei a crescut in luna mai cu 13,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind estimarile analistilor, insa inflatia a accelerat la maximul ultimelor 34 de luni, semn ca Beijingul va continua sa inaspreasca politica monetara.

In plus, cererea de petrol din China a crescut in luna mai peste pragul de 9 milioane de barili pe zi pentru cea de-a saptea luna consecutiv, consumul de energie mentinandu-se la niveluri ridicate, insa cresterea economica pare sa incetineasca.

Cresterile pretului petrolului s-au concentrat pe contractul Brent, astfel explicandu-se si diferenta record de 22,22 dolari pe baril fata de referinta americana inregistrata in sedinta de astazi.

Sursa: Financiarul

Aproximativ 25% din profitul bancilor grecesti se obtine in Romania... Brandul Academia Catavencu, vandut cu peste 880.000 € lui Dan Grigore Adamescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x