Antena Căutare

"Telenovela" pe burse: Actiunile europene, in scadere dupa ce BCE a dezamagit investitorii

Marile burse europene si cea de pe Wall Street si-au inchis din nou sedintele in scadere, dupa cateva zile de optimism. Investitorii si-au aratat, astfel, dezamagirea fata de o declaratie a lui Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE). Acesta a reafirmat ca Banca este gata "sa faca totul" pentru salvarea zonei euro, dar nu a anuntat nicio actiune imediata in acest sens. BCE a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la minimul record de 0,75%.

Indicele Stoxx Europe 600 a pierdut 1,3%. Indicatorul a fost tras in jos de cotatiile bancilor, Banco Santander si Deutsche Bank pierzand peste 5% fiecare, potrivit Bloomberg. Actiunile Veolia Environnement s-au prabusit cu 12%, dupa ce compania de utilitati a anuntat ca rezultatele din prima jumatate a anului au fost afectate de situatia economica din Italia si Spania.

"Pietele asteptau prea mult de la reuniunea BCE si au fost dezamagite. Au fost prezentate o serie de idei de catre Draghi, dar au lipsit detaliile, in timp ce pietele asteptau un plan concret", a declarat Peter Dixon, economist la Commerzbank.

Draghi a semnalat ca BCE va lucra impreuna cu guvernele statelor din zona euro pentru a cumpara obligatiuni suverane. Seful BCE nu a dat insa detalii despre cum ar functiona un astfel de program, afirmand ca aceastea urmeaza sa fie stabilite in urmatoarele saptamani.

Pe marile burse europene, indicele FTSE 100 a pierdut 0,9%, CAC 40 francez cu 2,7%, iar DAX german cu 2,2%.

Romanii ies iar la cumparaturi! Vanzarile de carburanti si alimente au crescut... Zuckerberg, OUT din top 10 miliardari din IT: Actiunile Facebook, la un nou minim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x