Antena Căutare

„Nu folosiţi în comun ţigări şi băuturi!” Avertismentul emis după ce 13 persoane s-au infectat cu coronavirus

După ce 13 cazuri de infectare au fost asociate cu un grup de prieteni care au consumat împreună băuturi şi ţigări, Thailanda a emis vineri o nouă atenţionare de coronavirus persoanelor care participă la petreceri, informează Reuters.

„Nu folosiţi în comun ţigări şi băuturi!” Avertismentul emis după ce 13 persoane s-au infectat cu coronavirus
Avertismentul emis după ce 13 persoane s-au infectat cu coronavirus

Mai mulţi prieteni care s-au întâlnit la o petrecere au fost responsabili de 11 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate joi, aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată în ţară, a declarat Sukhum Kanchanapimai, secretar permanent în Ministerul Sănătăţii.

''A fost un comportament necorespunzător, schimbul de băuturi şi ţigări, şi faptul că nu au fost evitate activităţile sociale după întoarcerea dintr-o ţară cu risc'', a spus Sukhum.

Mama tinerei de 26 de ani, care a mințit și a infectat șase persoane cu coronavirus, sare în apărarea fiicei: „Are probleme mai grave!”

Unul dintre prieteni intrase anterior în contact cu turişti din Hong Kong.

''Nu folosiţi în comun ţigări şi băuturi'', a avertizat Sukhum.

În Thailanda numărul oficial al cazurilor de coronavirus a crescut vineri cu încă cinci, bilanţul total ajungând la 75 de cazuri.

Trei dintre cazurile raportate vineri sunt asociate unui pacient confirmat, care s-a întors din Coreea de Sud şi a mers la o petrecere împreună cu prietenii şi familia printre care se numărau cei trei, înainte de a fi plasat în carantină.

Autorităţile monitorizează starea altor opt persoane asociate acestui caz.

O persoană a murit în Thailanda în urma contractării virusului. Treizeci şi cinci de persoane s-au vindecat şi au fost externate.

China VS America: „Este posibil ca armata americană să fi adus epidemia în Wuhan. Fiţi transparenţi! Faceţi publice datele pe care le aveţi! Statele Unite ne datorează o explicaţie”​

Coronavirus - În Ungaria, spectatorii solidari cu artiştii renunţă să mai ceară banii pe biletele pentru spectacolele an... Donald Trump, vrând să liniştească, seamănă confuzia pe tema pandemiei noului coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x