Antena Căutare

Cele mai nemiloase atentate din ultimii 17 ani. Așa arată mintea diabolică a omului din secolul XXI

Atacurile teroriste au devenit una dintre grijile principale ale autorităților de peste tot în lume. Este modalitatea prin care extremiștii transmit mesaje și instalează panica. Nu au trecut nici 17 ani de când am pășit în mileniul al treilea și mii de vieți au fost deja curmate.

Atacurile teroriste au devenit una dintre grijile principale ale autorităților de peste tot în lume. Este modalitatea prin care extremiștii transmit mesaje și instalează panica. Nu au trecut nici 17 ani de când am pășit în mileniul al treilea și mii de vieți au fost deja curmate.

Cele mai sângeroase atacuri teroriste din secolul XXI au îngenuncheat întreaga lume și au demonstrat cât de diabolică poate fi mintea umană.

1. Statele Unite, 11 septembrie 2001

Ucişi:2.993

Răniţi:8.900

19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania.

2. Maiduguri, Borno, Nigeria, 26-30 iulie 2009

Ucişi:780

Nu au fost răniți.

În 2009, a avut loc un conflict între Boko Haram, un grup islamist militant şi forţele de securitate nigeriene. În oraşul Maiduguri, lângă sediul poliţiei, au fost găsite 100 de cadavre. Străzile oraşului erau împânzite cu alte cadavre ale civililor împuşcaţi.

3. Irak, 14 august 2007

Ucişi:530

Răniţi 1.500

Patru maşini-bombă au fost detonate simultan în oraşele comunităţii Yazidi, Kahtaniya şi Jazeera, în apropiere de Mosul. Acesta era cel mai tragic atac cu bombă din Irak în perioada marilor operaţiuni de luptă americane. Atacurile poartă semnătura Al-Qaeda.

4. Beslan, Osetia de Nord, Rusia, 1-3 septembrie 2004

Ucişi:372

Răniţi:747

Un comando a ocupat o şcoală din Rusia timp de 3 zile. Aici au fost ţinute ostatice peste 1.200 de persoane, printre care s-au numărat şi copii. După intervenţia forţelor ruse au fost ucişi 35 dintre răpitori, dar şi sute de civili – dintre care 186 de copii.

5. Gamboru-Ngala, Nigeria, 7 mai 2014

Ucişi:310

Răniţi:necunoscut

Atacul a durat 12 ore, timp în care membrii Boko Haram au intrat în două orășele înarmaţi cu AK-47 şi RPG-uri, cu vehicule blindate, și au ras tot ce le-a stat în cale.

Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbușit: ""Sunt în desfășurare operațiuni de salvare a p... iPhone X a fost construit cu studenţi angajaţi ilegal! Lucrau 11 ore pe zi, în condiţii mizere...25 dintre ei s-au sinuc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x