Antena Căutare

Efectele demisiei lui Mubarak: Bursa din New York inregistreaza cresteri

Vestea demisiei presedintelui egiptean, Hosni Mubarak, dupa 18 zile de proteste populare fara precedent si dupa 30 de ani, cat s-a aflat la putere, a bucurat sutele de mii de oameni aflati in strada la Cairo si in alte orase egiptene, dar a si revigorat, cel putin pentru moment, bursa din New York, unde s-au inregistrat cresteri ale valorilor.

Pe de alta parte, din Egipt se anunta nu numai demisia presedintelui, ci si a proaspat numitului secretar general al partidului de guvernamant, Partidul National Democrat (PND, la putere), al contestatului presedinte Mubarak, Hossam Badrawi. El a afirmat ca "tara sa are nevoie de partide politice noi". "Este vorba despre o retragere din functie si din partid", a declarat Hossam Badrawi pentru postul privat de televiziune al-Hayat.

"Aparitia unor noi partide, care sa reflecte o noua mentalitate, este mai buna pentru societatea actuala", a explicat el.

Badrawi a fost desemnat sambata trecuta in functia de secretar general dupa ce biroul executiv al PND a demisionat, pe fondul valului de contestare populara ce viza regimul Mubarak.

Vicepresedintele egiptean, Omar Suleiman, s-a adresat natiunii vineri dupa-amiaza, intr-un scurt discurs difuzat de postul public de televiziune, anuntand ca presedintele Hosni Mubarak, aflat la putere de 30 de ani, a decis sa demisioneze, "in beneficiul republicii", relateaza BBC.

Sursa: Jurnalul National

Axel Weber, presedintele bancii centrale a Germaniei, a demisionat... Azerbaidjanul se pregateste de razboi cu Armenia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x