Antena Căutare

Osama bin Laden se pregatea de un nou atac terorist masiv impotriva SUA

Statele Unite au publicat, joi, 17 documente confiscate in cursul operatiunii americane care a condus la eliminarea liderului retelei teroriste Al-Qaeda din Pakistan. Conform documentelor, fostul lider Al-Qaeda, Osama bin Laden, a lucrat pana in ultima clipa la planul unui atac terorist de amploare impotriva SUA, folosind grupari autonome care nu utilizau numele retelei teroriste pentru a nu fi depistate, informeaza Mediafax.

Documentele au fost publicate pe site-ul Centrului pentru Combaterea Terorismului al Academiei West Point, informeaza CNN. Actele au fost gasite in cinci computere, in zeci de hard-uri si in 100 de discuri confiscate din cladirea in care se ascundea liderul Al-Qaeda.

In total, fortele speciale americane au confiscat peste 6.000 de documente in cursul operatiunii care a avut loc in mai 2011 in cladirea din Abbottabad, Pakistan.

Documentele Publicate in versiunea originala si traduse in engleza pe site-ul Combating Terrorism Cente al Academiei Militare West Point, aceste scrisori au fost scrise sau au fost primite de ben Laden in perioada septembrie 2006-aprilie 2011.

FOTO: dailycaller.com

Un cutremur de 5,1 grade a zguduit vestul Turciei... Presa ungara: Noul Guvern de la Bucuresti, impotriva maghiarilor pentru prestigiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x