Antena Căutare

Amendă de 2.000 de lei, pentru un mesaj publicat pe Facebook! Atenție, nu faceți această greșeală!

O tânără din Hunedoara a fost amendată cu 2.000 de lei pentru un mesaj publicat pe Facebook. Mai exact, femeia va trebui să-i plătească daune morale unui bărbat pe care l-a jignit pe platforma de socializare.

O tânără din Hunedoara a fost amendată cu 2.000 de lei pentru un mesaj publicat pe Facebook. Mai exact, femeia va trebui să-i plătească daune morale unui bărbat pe care l-a jignit pe platforma de socializare.

Omul şi-a angajat un avocat şi i-a cerut celei cu care se afla în dispută 30 de mii de lei. La capătul unui proces de aproape un an, el a reuşit să demonstreze că postarea cu pricina l-a afectat emoţional.

Dănuţ Lăslău este secretarul primăriei Hunedoara. Şi primul cetăţean al judeţului care a obţinut despăgubiri, după ce o femeie l-a jignit într-un comentariu, pe Facebook.

„Ea a avut nişte litigii cu primăria pe care le-a pierdut şi a început să mă denigreze pe o pagină, în tot felul. M-a făcut «prostul satului»", a spus bărbatul.

Omul a salvat postarea tinerei din Hunedoara şi a dus-o în instanţă, unde a cerut daune morale de 30 de mii de lei. La nouă luni distanţă, a venit şi sentinţa.

Judecatorii au apreciat ca respectivul comentariu i-a afectat demnitatea reclamantului și i-a adus atingere onoarei acestuia, dar și membrilor familiei care au citit cuvintele jignitoare. Instanța a obligat-o pe cea care a făcut postarea să-i plătească reclamantului 2.000 de lei, daune morale.

Decizia este o premieră doar în Hunedoara, pentru că la nivelul ţării s-au mai înregistrat astfel de sentinţe, după ce Înalta Curta a decis în 2013 că Facebook este spaţiu public. Practic, utilizatorii reţelei pot fi oricând trimişi în judecată dacă nu-şi aleg cum trebuie cuvintele.

Sentinţa instanţei din Hunedoara nu este definitivă. În România, Facebook are 10 milioane de utilizatori, în timp ce Instagram, a doua cea mai populară reţea de socializare, numără aproape un milion de conturi.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din Observator.

N-a știut cu cine se pune! O luptătoare MMA a snopit în bătaie un bărbat care s-a autosatisfăcut în fața ei pe plajă - F... Un taximetrist a devenit vedetă pe internet, după ce a furat o pisică în Bacău! A fost filmat de o cameră de supravegher...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x