Antena Căutare

Femeia care și-a tatuat fața pentru a scăpa de o traumă din copilărie. Prin ce a trecut și cum arăta înainte

Rona Eriksen, mama a doi copii, a ales să-și tatueze fața cu un tatuaj Viking, spunând că acest gest o ajută să se vindece de o traumă din copilărie.

colaj rona eriksen Galerie
Rona Eriksen, mama a doi copii, a ales să-și tatueze fața cu un tatuaj Viking, spunând că acest gest o ajută să se vindece de o traumă din copilărie. | Profimedia

Rona a povestit că a avut o copilărie grea, pentru că membrii familiei ei consumau droguri și alcool, iar asta a adus multă instabilitate în viața ei.

Dacă acasă încerca să stea cât mai departe de membrii familiei și condițiile ei nu erau deloc bune, se pare că școala nu a fost o scăpare din acest mediu.

Rona Eriksen, traumele care au afectat-o întreaga ei viață

Dimpotrivă, mersul la școală, unde a devenit victim bullying-ului, a adus și mai multă instabilitate și anxietate în viața ei, iar problemele I s-au amplificat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: O tânără regretă că și-a tatuat tot corpul, iar acum nu își permite să apeleze la proceduri de îndepărtare. Cum a realizat totul

Când tatăl ei a părăsit-o pe mama ei și femeia a obținut custodie deplină, Rona și cea care i-a dat viață s-au mutat foarte des.

“Ne mutam atât de des încât nu reușeam niciodată să îmi fac prieteni”, povestește Rona.

Problemele ei s-au intensificat și mai tare atunci când, ajunsă la vârsta adolescenței, Rona a încetat să mai vorbească. Mama ei a dus-o imediat la spital, iar specialiștii au diagnosticat-o cu o formă întârziată de autism.

În schimb, Rona crede că toată acea perioadă de muțenie a fost un mecanism de auto-apărare pentru ea pentru că deja îndurase prea multe.

În adolescență, la vârsta de 15 ani, a început și pasiunea ei pentru tatuaje. Rona a mers atunci pentru prima data la un salon de tatuaje și piercinguri din Reykjavik alături de fratele ei.

Citește și: A divorțat fără să stea pe gânduri după ce a descoperit ce semnficiație are tatuajul soțului ei. Femeia nu a putut să treacă peste

“Când mă uitam prin catalog, am dat de un design care mi-a atras atenția, o diavoliță topless cu o furcă în mână. A trezit ceva în mine, o voce cu care am putut să mă identific. Având în vedere tot bullying-ul de care avusesem parte, m-am simțit demonizată de mama și dacă era să par personajul negative, m-am gândit ca măcar să fac acest lucru să fie vizibil pentru întreaga lume”, a povestit Rona.

De la acel prim tatuaj, Rona nu s-a mai oprit și a revenit constant la salonul de tatuaje.

“Am rămas însărcinată la vârsta de 19 ani și deja la 20 de ani aveam cel de-al dolea copil. Pe plan financiar, eram falită și mă confrutam cu toate problemele de sănătate ale primului meu copil pentru că are mai multe dizabilități”, povestea Rona.

Când criza economică a lovit Islanda în 2009 și femeia a rămas fără niciun venit, ea a decis să se mute. Fiecare provocare pe care viața i-o aducea o făcea să se întoarcă la salonul de tatuaje, ca și cum acolo primea un antidot.

În 2017, Rona a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, iar corpul ei nu o mai asculta, avea dureri cumplite și în tot acest timp și căsnicia ei începuse să scârțâie.

Citește și: O femeie a descoperit că soțul avea o aventură cu mama ei, adică soacra lui! Ceea ce a urmat întrece orice imaginație

Într-o zi, ea a găsit într-o revistă de istorie imaginea unei zeițe nordice pe nume Hel, fiica lui Loki, pe care Odin a trimis-o în lumea de dincolo. Rona a rezonat cu înfățișarea ei imediat.

În timp ce acest tatuaj i-a fost făcut pe chip, Rona a spus că în sfârșit s-a simțit ea însăși și a simțit că experiența aceasta o transformă de vreme ce se identifica atât de bine cu personajul din mitologia nordică.

A durat 8 ore ca tatuajul de pe fața ei să fie complet. Rona a decis că e momentul să meargă și la terapie pentru a vorbi despre toate problemele ei. Așa a descoperit că suferă de ADHD, tulburare disociativă și amnezie, care a survenit din cauza traumelor care au afectat-o.

“Această călătorie m-a ajutat să scap de toate ecourile care mă bântuiau din familia mea distructivă din care am făcut parte cândva”, a mai spus Rona.

Astăzi Rona militează pentru recuperarea din trauma și sănătatea mentală, oferind experiența sa persoanlă ca exemplu celor care trec prin momente dificile.

Se oferă 2.000 de lei de la stat dacă ai în curte acest animal! Carnea lui e la fel de sănătoasă ca cea de somon... O femeie și-a pierdut viața după ce a căzut într-un vulcan. Cum a ajuns în situația respectivă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x