Antena Căutare

Un băiat săpa în grădină atunci când a descoperit o fosilă veche de 500 de milioane de ani. Cum arată aceasta

Un băiat în vârstă de șase ani se juca în grădină atunci când a dat peste ceva complet neașteptat, ce a uluit inclusiv oamenii de știință. Pozele cu descoperirea au ajuns pe internet și au devenit virale.

Siddak Singh Jhamat aratand fosila gasita Galerie
Un băiat a găsit un obiect valoros în grădina casei sale | sursa foto: Profimedia

Ca orice copil în vârstă de șase ani, Sid Jhamat adoră să se joace. Într-o zi, acesta a decis să își imagineze că este un explorator în adevăratul sens al cuvântului.

Totuși, o simplă joacă s-a transformat într-o situație ieșită din comun, căci cel mic a făcut o descoperire ce i-a uimit chiar și pe oamenii de știință: o fosilă de peste 500 de milioane de ani.

Un băiat a găsit în timp ce se juca o fosilă veche de 500 de milioane de ani

Siddak Singh Jhamat a primit de Crăciun un joc ce includea un set de descoperit fosile. Nerăbdător să își testeze noua jucărie, copilul (alintat de părinți „Sid”) a ieșit în grădina casei sale și a început să exploreze atent.

Copilul din Walsall (Marea Britanie) săpa în pământ ca să vadă ce găsește atunci când, la un moment dat, a dat peste o piatră cu formă bizară de corn.

„Doar săpam în pământ după râme și alte lucruri precum bucăți de vase atunci când am găsit o piatră ce semăna cu un corn. M-am gândit că ar putea să fie un colt sau o gheară, dar era o bucată de coral care poartă denumirea de coral corn. Am fost foarte entuziasmat atunci când am aflat ce era, de fapt”, a dezvăluit băiatul, potrivit celor de la theguardian.com.

Siddak Singh Jhamat aratand ce fosila a gasit

Siddak Singh Jhamat a găsit o fosilă în grădina casei sale

Tatăl băiatului, Vish Singh, a spus că a fost extrem de surprins atunci când a văzut obiectul cu formă ciudată găsit în pământ.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta a intrat pe internet și s-a documentat extrem de bine și astfel a ajuns la concluzia că straniul obiect descoperit de fiul său este un coral Rugosa, cu o vechime de câteva sute de milioane de ani.

Citește și: Un bărbat săpa în grădină atunci când a dat peste o cameră secretă în pământ. Ce a găsit

„Această specie a existat în urmă cu 500 de milioane de ani, în Paleozoic. Anglia făcea atunci parte din Pangea, un imens continent. Marea Britanie de azi se afla atunci sub ape”, a mărturisit acesta, încântat de descoperirea făcută.

Imaginile cu fosila au ajuns pe internet și au făcut senzație, uimind chiar și oamenii de știință și pasionații de fosile, cu care a discutat pe Facebook pentru a înțelege ce este obiectul găsit în grădină. Familia a decis să ia apoi legătura cu reprezentanții Muzeului de Geologie de la Universitatea din Birmingham.

O tânără a renunțat la un aliment preferat de la micul dejun și a slăbit 80 de kilograme. Cum arată azi Casey Canaday... Thomas Waller, un băiețel confundat des cu fetele datorită părului lui, s-a tuns după doi ani. Motivul i-a impresionat p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x