Antena Căutare

Cutremurător! Scrisoare către victimele care îndură violența domestică: ”Mi-a zburat o măsea la unul dintre pumnii serviți. Femeie, nu sta cu agresorul până îi înveți limba!”

Violența în familie e o problemă majoră la nivel european, țara noastră ocupând primele poziții privind agresiunea verbală și fizică.

Violența în familie e o problemă majoră la nivel european, țara noastră ocupând primele poziții privind agresiunea verbală și fizică.

Cele mai multe victime ale abuzului sunt femeile, una dintre ele fiind Ionela Popa, cea care și-a povestit drama, într-o scrisoare deschisă, publicată pe blogul gradinacuceai.wordpress.com, adresată tuturor celor care au trecut sau trec prin așa ceva.

Redăm, mai jos, parțial, textul publicat de Ionela Popa:

”Recunosc sincer şi destul de greu că eu sunt una dintre femeile care are dinți puși din cauza unui fost iubit. Mi-a zburat o măsea la unul dintre pumnii serviți. Asta înseamnă că știu cum te simți în calitate de victimă. Este greu să rupi lanțul. Este greu să crezi că nu tu „ți-o cauți“, dar, mai ales, că nu aşa este normal.

Nu ştiu cum ați crescut voi, dar în jurul meu au fost foarte des întâlnite scenele de violență domestică. La noi în familie, la vecini, ca un fapt firesc şi în relațiile mele ce au urmat.

Am îndurat bătaie ani de zile. Am mâncat bătaie la greu de la el, cel care trebuia să rămână în sufletul meu pe viață, ca fiind primul iubit. Ştiți vorba aia „prima iubire nu se uită niciodată“… Nu am uitat-o! A rămas de rămas. Ca acel băiat care a distrus în mine inocența. Ca acel băiat care mi-a călcat sufletul în picioare cu bocancii lui murdari.

Însă cel mai greu este să scot total din mine ceea ce a plantat adânc viața cu asemenea exemple. Statutul acesta de victimă şi agresor nu este ceva uşor de gestionat. Am îndurat ani de zile bătaia până am vrut să mă apăr (...)”

Citește textul integral pe blogul gradinacuceai.wordpress.com!

Recent, s-a creat pe internet, pe www.cocktaildeviata.com, dar și pe Facebook, campania „Mami, de ce plângi“, inițiată de Raluca Bădița.

Raluca este un blogger craiovean, care a creat un grup de susținere pentru femeile abuzate, unde puteți împărtăși experiențele trăite, cere ajutorul și ajuta, la rândul vostru, îndrumați de specialişti, care s-au alăturat acestei cauze.

Credit foto: gradinacuceai.wordpress.com

Top 4 zodii masculine care fac dragoste ca în filme – Sunt domni în societate și armăsari în dormitor!... Anunț de ULTIMĂ ORĂ: „ După câteva nopți de suferință, Majestatea Sa, Regele Mihai, este, din nou, conștient”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x