Antena Căutare

Epidemie de RUJEOLĂ: Părinții sunt disperați, după ce s-au înregistrat deja 36 de decese! Peste 100 de cazuri noi au fost raportate

Epidemia de rujeolă pare să alarmeze medicii pediatri, dar și părinții, asta pentru că a crescut numărul îmbolnăvirilor în ultima perioadă.

Epidemia de rujeolă pare să alarmeze medicii pediatri, dar și părinții, asta pentru că a crescut numărul îmbolnăvirilor în ultima perioadă.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania, raportate până la data de 8 decembrie, este 10.116, din care 36 de decese, potrivit celor mai recente date ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În săptămâna 4-8 decembrie 2017 au fost raportate înca 106 cazuri nou confirmate în 16 judeţe, majoritatea în Vaslui, Ialomiţa şi Iaşi.

Judeţ / Nr. cazuri nou confirmate:

Vaslui: 26

Ialomiţa: 18

Iaşi: 14

Neamţ: 12

Braşov: 9

Municipiul Bucureşti: 8

Bacău: 5

Mureş: 3

Ilvof: 3

Giurgiu: 2

Sălaj: 1

Prahova: 1

Călăraşi: 1

Galaţi: 1

Vrancea: 1

Botoşani: 1

Majoritatea îmbolnăvirilor cu rujeolă, sunt la categoria de vârstă 1-4 ani. Cel mai recent deces, al 36-lea, cauzat de rujeolă, confirmat serologic, a fost un copil în vârstă de 1 an şi o lună, nevaccinat, din judeţul Ialomiţa.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii.

Veste importantă pentru România. Se va întâmpla în 2021... Sute de români sunt afectați de vremea rea. Zboruri anulate și întârzieri de curse pe marile aeroporturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x