Antena Căutare

Regele Mihai ar putea fi supus testului ADN, pentru a stabili daca Dieter Stanzeleit este fiul sau

Un german cere in instanta proba de ADN a Regelui Mihai. Are 74 de ani, e violonist si om de afaceri cu domiciliul in Germania si sustine ca este fiul nelegitim al Regelui Mihai. Barbatul spune ca s-a nascut in urma unei relatii pasagere pe care Regele ar fi avut-o in tinerete. Mama sa era o femeie de vita nobila, cu sange albastru, o ruda a familiei regale britanice. Acum germanul cere efectuarea testului ADN.

“In 18 ani, nu am putut vorbi cu tatal meu nici macar un minut”, isi incepe povestea Dieter Stanzeleit. Mai simplu: Nicolae Vasile. S-a nascut in Romania, in 1939, iar din 44 s-a mutat in Germania, acolo unde si-a capatat noul nume. A stiu mereu ca este fiul Majestatii Sale, dar acum vrea si o confirmare legala. Asa ca a depus la Judecatoria Sectorului 1 o cerere prin care vrea efectuarea testelor ADN.

“Instanta trebuie sa aprobe efectuarea acestor probe, iar Majestatea sa sa se supuna, desigur”, spune Artin Sarchizian, avocat.

Barbatul sustine ca mama sa, care este inrudita cu familia regala a Marii Britanii, a avut o aventura cu Regele Mihai al Romaniei.

Daca va obtine in instanta recunoasterea ca fiu al regelui, Dieter Stanzeleit ar putea emite pretentii la domeniiile familiei regale, cum e Peliosrul. Sau chiar Pelesul!

Dieter spune ca a avut cateva ocazii in care s-a apropiat de rege: “Cand tatal meu m-a salutat si voiam sa-i vorbesc, sotia sa a intervenit imediat, nu a fost deloc prietenoasa cu mine, mi-a spus rastit ‘Mergeti mai departe, mergeti mai departe’.”, povesteste el.

Nu este prima incercare in instanta de a obtine confirmarea ca este fiul Regelui Mihai. Pana acum insa, toate procesele au fost repsinse.

Instanta urmeaza sa stabileasca un termen cand se va judeca cererea lui Dieter Stanzeleit.

Timp de 20 de ani, Familia regala a refuzat sa comenteze acest subiect. Casa regala a trimis doar comunicate in care se spunea raspicat ca Regele Mihai nu are niciun fiu nelegitim. De 20 de ani, Diter Stanzeleit incearca sa convinga autoritatile romane si straine ca este mostenitorul Majestatii Sale. La fiecare proces, familia regala a fost reprezentata de avocati. Cu siguranta va proceda la fel si de aceasta data. Oricum, indiferent de rezultatul procesului, Regele Mihai poate refuza testul ADN. Legea ii da acest drept.

Mielul de Paste va fi mai scump anul acesta, din cauza secetei din 2012... Mai multi martori surpriza spun ca s-au intalnit cu avocata Elodia Ghinescu, dupa disparitia ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x