Antena Căutare

Statul îți dă bani! Milioane de români vor beneficia de ajutor. Câți primesc și cineva va beneficia de ei

Guvernul va aloca 56 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat în sectorul zootehnic, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Guvernul va aloca 56 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat în sectorul zootehnic, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"(...) O hotărâre de simplificare privind sprijinul acordat pentru sectorul zootehnic. Se alocă o sumă pentru plata ajutorului de stat pentru anul în curs de 56 de milioane de lei, din care 27 de milioane de lei pentru taurine, bubaline, porcine şi ecvine şi 29 de milioane de lei pentru ovine şi caprine.

(...) S-au schimbat puţin normele începând cu 1 ianuarie şi acolo unde primăriile nu au intrat în posesia atestatelor de producător, au această posibilitate acum să elibereze anumite adeverinţe", a explicat Barbu.

"Ordonanţa de urgenţă, prin aceste modificări, se referă la cererile unice de plată aferente anului 2018, care se depun începând cu data de 1 martie. De aici şi urgenţa, trebuia reglementat pentru simplificare. Avem, pe de-o parte, simplificarea normelor aplicabile măsurilor de ecologizare aferent plăţii pentru înverzire, creşterea fexibilităţii aplicării sprijinului cuplat, în sensul ca această aplicare să poată fi revizuită anual până la data de 1 august, cu efecte asupra anului următor", a declarat Nelu Barbu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit lui, prin aceeaşi OUG se introduce posibilitatea de "a mări cuantumul plăţii pentru tinerii fermieri, de la 25 la 50% din cuantumul pe hectar al schemei de plată unică pe suprafaţă".

Cine sunt norocoșii revoluției fiscale 2018... Tragedie în România! Un copil de doi ani a murit dintr-o greșeală pe care orice mamă o poate face...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x