Antena Căutare

A fost aprinsă Flacăra Olimpică. Locul unde s-a întâmplat are o poveste uluitoare

Jocurile Olimpice vor avea loc în această vară, 26 iulie - 11 august, în Franța. Începutul ceremoniei a fost marcat într-un mod fastuos.

tinere femei în timpul ceremoniei de aprindere a flăcării olimpice pentru jocurile olimpice din vara 2024 Galerie
Ceremonia Jocurilor Olimpice de vară 2024 a început | GettyImages

Jocurile Olimpice se vor ține în acest an în Franța. Este un moment istoric, marcându-se 100 de ani de la ultima găzduire.

Flacăra Olimpică a fost aprinsă în Grecia. Ceremonia a debutat cu imnul olimpic, care a fost interpretat de Joyce DiDonato. A fost urmat de imnurile Franței și Greciei, confrom unei surse.

Citește și: Ultima competiţie din Cupa Mondială de haltere poate aduce calificarea la Jocurile Olimpice. Competiția se vede live pe AntenaPLAY

A fost aprinsă Flacăra Olimpică. Locul unde s-a întâmplat are o poveste uluitoare

Flacăra a fost aprinsă chiar în situl vechi Olympia, iar ceremonia a marcat 101 zile până la Jocurile de vară de la Paris, care vor avea loc între 26 iulie și 11 august.

Templetele și sanctuarele din Olympia sunt printre cele mai vechi construcții din Grecia. Acestea au o semnificație deosebită pentru istoria Greciei. Zona respectivă este asociată cu începuturile Jocurilor Olimpice, care erau organizate o dată la patru ani în onoarea lui Zeus.

Citește și: Anunțul lui David Popovici despre Jocurile Olimpice de la Paris. "Îmi doresc să ne respectăm reciproc"

În Olympia se aflau templele lui Zeus, Hera și Nike. Aceasta era un punct important în viața Greciei Antice, mai ales din punct de vedere religios.

Jocurile Olimpice din Grecia Antică au contribuit enorm la formarea unei identități a poporului elen. Ele atrăgeau vizitatori din toate colțurile ținutului. Potrivit sursei menționate anterior, prima Olimpiadă a avut loc în 776 î.Hr., fiind organizată de autoritățile din Elis.

Citește și: Campionatele Europene de tenis de masă live în AntenaPLAY în perioada 10-17 septembrie. Miza este uriașă pentru naționala feminină

O mulțime de oameni a participat de această dată la ceremonia deosebită ținută în aer liber. Aceștia s-au încărcat cu energia locului și au privit sidarați desfășurarea evenimentelor.

Primarul din Olympia a fost prezent, alături de alte personalități politice, precum Tony Estanguet, președintele Comitetului francez de organizare, dar și Thomas Bach, conducătorul mișcării olimpice. Aristidis Panagiotopoulos a ținut un discurs care îndemna la pace și reconciliere între popoare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cătălin Chirilă, argint la 1000 de m la CM de kaiac-canoe 2023 și calificarea la Jocurile Olimpice. Cursa a fost în AntenaPLAY

Evenimentul a fost unul plin de simbolism și emoție. Flacăra a fost aprinsă chiar în templul Herei. Acesta se află lângă cel al lui Zeus, zona aceasta fiind denumită Altis.

Citește și: Cine este Lăcrămioara Perijoc. Tânăra calcă pe urmele lui David Popovici, calificându-se la Jocurile Olimpice de la Paris

Din cauza vremii nefavorabile, a fost nevoie de o flacără de rezervă. La ceremonie s-a respectat un sistem tradițional grecesc, iar la final cei prezenți au putut asista la o coregrafie în jurul ruinelor templului. În acest mod s-a adus un omagiu tradițiilor olimpice și poporului grec.

Citește și: Ilie Sprincean și Oleg Nuță, locul 6 în Finala de la C2-500 m la CM de kaiac-canoe 2023. Cursa a fost în AntenaPLAY | VIDEO

Torța a fost purtată de campionul olimpic la canotaj, Stefanos Ntouskos, dar și de Laure Manaudou, primul purtător al acesteia din Franța.

A fost amânat meciul Al Ain - Al Hilal din semifinalele Ligii Campionilor Asiei. Când se joacă partida... Tatăl Cristinei Neagu a murit. Sportiva trece acum prin momente dificile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x