Antena Căutare

Sănătatea Cluj are magnet la granzi în Cupa României! Povestea patronului jucător care vrea să intre în prelungiri cu FCSB!

Fotbalul românesc al ultimului deceniu a suferit multe schimbări. Au apărut echipe noi, au dispărut altele de tradiție, s-au retras jucători de clasă, au apărut tinere speranțe, însă un singur lucru a rămas constant: Sănătatea Cluj în Cupa României!

Echipa patronului-jucător Aurelian Ghișa (53 de ani) s-a mai evidențiat cu o constantă. Mereu, când se califică în fazele superioare ale Cupei, are noroc să pice la tragerea la sorți cu echipe de top ale fotbalului românesc.

Aventura la acest nivel a ”virușilor verzi” a început în 2007. Sanatatea Cluj nu a putut opri atunci pe Dinamo din drumul către sferturile Cupei. "Câinii" s-a impus cu 4-0, prin golurile marcate de Boștină, Chiacu, Bratu și Păun. După acest meci, patronul-jucator Aurelian Ghisa spunea că se retrage din activitate.

Peste doi ani, Sănătatea dădea piept cu puternica Polit Timișoara de atunci. Echipa lui Sabău câștiga cu 7-0, după golurile marcate de Magera-2, Parks - 2. Vrsic-2 şi Rusic. La acest meci, ”retrasul” Ghișa a luat loc pe bancă.

În 2011, în calea ardelenilor a ieșit Steaua, FCSB de acum. Cu Ghișa pe teren din minutul 81, ”virușii” pierdeau cu 0-4 la Buzău. Steaua s-a impus fără probleme cu 4-0, după golurile marcate de Nikolici, Prepeliţă, Martinovici şi Dorinel Popa.

Tradiția meciurilor tari pentru clujeni în ani impari a continuat, iar în 2013, în fața lui Ghișa & co. revine Dinamo. A fost din nou 0-4, pentru ”câini”, graţie golurilor marcate de Zougoula (2), Dănciulescu şi Rotariu. Ghișa a fost din nou pe foaia de joc.

La finalul lui octombrie 2017, Sănătatea va juca din nou cu FCSB în 16-mile Cupei, iar Ghișa promite un meci mare al echipei sale.

”Vom închiria stadionul Cluj Arena, e prima noastră opțiune. Când am jucat cu Steaua data trecută, stadionul era gata, dar nu avea semnătura de dare în folosință. Lipsea o semnătură și de asta am ajuns la Buzău. Nu știm ce preț vom pune la bilet, dar fiind o echipă a Clujului care joacă împotriva Stelei.

Cred că oamenii vor vrea să vină la un altfel de meci decât cel din campionat. E un meci mai special. Vă aduc aminte că la meciul cu Dinamo, jucat în Cupă pe stadionul CFR-ului, au fost 6000 de oameni. Ne-am bucurat mult. Dat fiind faptul că întâlnim o echipă aproape calificată în primăvara europeană, am vrea ca măcar dintr-o întâmplare să ajungem în prelungiri. Măcar atât! Să dea bine că am luptat cât am putut”, a declarat Aurelian Ghişa pentru gsp.ro.

Fostul star al Milanului și deținător al Balonului de Aur, George Weah, aproape de a fi ales președinte al Liberiei... Simona, un nou motiv de mândrie națională. Ar putea fi numită cea mai bună jucătoare a anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x