Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de ploi însemnate cantitativ și vânt puternic. Până când este valabilă informarea meteorologilor

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi pentru toată țara. Pentru Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și zona de deal a Olteniei, ANM a anunțat cod galben de vreme rea.

Colaj cu vrmee ploiasă Galerie
Meteorologii au ems cod galben de ploi | Shutterstock

Vremea de toamnă continuă să persiste în a doua jumătate a lunii aprilie. ANM a emis informare de precipitații în România.

Meteorologii au emis o informare meteorologică pentru intervalul 23 aprilie, ora 10:00 – 24 aprilie, ora 08:00. În toată țara vor fi averse, iar la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

„Aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde treptat toată țara. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi în general de 15...20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70...80 km/h”, se arată în informarea ANM, potrivit meteoromania.ro.

Vântul va continua să sufle cu putere și pe 24 aprilie, spun meteorologii.

„Pe parcursul zilei de miercuri (24 aprilie) vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 km/h”, au mai spus meteorologii.

Citește și: Cum va fi vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Atenționare meteorologică de cod galben

De asemenea, meteorologii au emis cod galben de precipitații însemnate cantitativ, intensificări de vânt pe creste pentru intervalul 23 aprilie, ora 10 – 24 aprilie, ora 08.

„În intervalul menționat în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi de 25...35 l/mp și izolat de peste 45...50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90...100 km/h”, au precizat meteorologii.

Citește și: A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”

Pe 23 aprilie, temperaturile maxme se vor încadra între 10 și 21 de grade în toată țara.

Vremea în București, 23 aprilie 2024

Vremea va fi închisă și temporar va ploua slab, mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (viteze de 40…50 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Citește și: Prognoza meteo 23 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 23 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 24 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x