Antena Căutare

Medicool sezonul 6, 27 aprilie 2024. Ce afecțiuni grave pot ascunde banalele dureri de cap

În ediția difuzată pe 27 aprilie 2024, episodul 10, medicul Mihail Pautov a vorbit la Medicool despre inflamațiile în corp și din ce cauze se pot manifesta acestea.

colaj medicool 27 aprilie 2024 Galerie
Doctorul Mihail Pautov a vorbit despre multiplele feluri de inflamații în corp, printre care și despre durerile de cap, deoarece și acestea sunt considerate tot inflamații. | A1

Doctorul Mihail Pautov a vorbit despre multiplele feluri de inflamații în corp, printre care și despre durerile de cap, deoarece și acestea sunt considerate tot inflamații.

Inflamații în corp apar atunci când sunt leziuni, iar sistemul nostru imunitar acționneazărapid pentru a combate leziunea și durerea.

Care sunt cauzele unei dureri de cap

Inlcusiv durerile de cap sunt considerate inflamații. Un farmacist și un medic neurolog au explicat cum se tratatează durerea de cap și ce poate însemna.

Citește și: Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Ce este și cum se manifestă sindromul de burnout la adulți. Cum poate fi prevenit

Durerea de cap este un răspuns al unei inflamații. Așa cum a explicat medicul neurolog, durerea de cap este foarte comună și de foarte multe tipuri.

Atunci când cineva spune că are o durere de cap, sunt peste 200 de diagnostice posibile. De regulă, pacienții apelează la ajutorul unui medic neurolog atunci când îi doare capul acut și în repetate rânduri.

Atunci când durerea de cap este una ușoară, oamenii se îndreaptă adesea doar spre medicul farmacist pentru a primi un anti-inflamator, precum ibuprofenul.

Pentru a primi o pastilă cu ibuprofen, nu e nevoie de rețetă și are eficacitate ridicată.

Cum tratăm o migrenă severă

O durere de cap se transformă într-o migrenă atunci când durerea de cap apare des, este intensă, ține mai mult de 4 ore, lumina și zgomotul devin deranjante, ai greață și această durere îți invalidează activitatea fizică sau intelectuală.

Citește și: Medicool sezonul 6, 20 aprilie 2024. La ce se poate folosi botoxul. Recomandările medicilor dermatologi

În tratarea migrenei acute, trebuie luat un anti-inflamator imediat la debutul durerii și nu mai târziu. Dacă aceste pastile sunt administrate prea des, mai mult de 15 zile pe lună, nu vor mai fii așa eficiente și durerea de cap poate apărea din ce în ce mai des.

Pragul de declanșare al migrenei poate să scadă dacă pastilele sunt luate prea des. În migrenă e mai greu de înșeles ce se întâmplă pentru că nu e declanșată de o bacterie sau de sinuzită și de obicei trece în 3 zile, doar că nu poți sta cu această inflamație la meninge timp de 3 zile.

Pentru tratarea acestei auto-meningite, ai nevoie de tratament țintit pentru acea peptidă care dă inflamația din migrenă. Medicamentul poate fi luat mai frecvent, iar durerea de cap va apărea astfel mai rar. Acest medicament este prescris doar de medicul neurolog.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x