Antena Căutare

Autoritățile revin asupra deciziilor cu privire la carnea de pui vopsită. Acum ANSVSA susține că puiul „poate fi consumat”

Președintele ANSVSA susține că puiul nu a fost vopsit și le recomandă oamenilor să consume carnea fără probleme. Iată ce explicații a oferit!

Colaj președinte ANSVSA și carne de pui din supermarket Galerie
Autoritățile revin asupra deciziilor cu privire la carnea de pui vopsită. | Shutterstock.com / Antena 3

La sfârșitul lunii martie a acestui an, Horia Constantinescu, șeful ANPC, a tras un semnal de alarmă cu privire la carnea de pui care ar fi fost vopsită pentru a arăta cât mai bine pe rafturile din magazine.

Cu toate acestea, astăzi au iești la iveală noi informații cu privire la acest aspect, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, declarând faptul că puii nu au fost vopsiți și că sunt siguri pentru consum.

Citește și: O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul

Iată ce a mai declarat președintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA), Alexandru Bociu!

Carnea de pui vopsită poate fi consumată „fără probleme”

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat în urmă cu aproximativ o lună o serie de controale la producătorii de carne de pui, unde ar fi descoperit faptul că puii ar fi fost colorați artifical cu o substanță galbenă.

Acum, președintele ANSVSA vine cu o nouă informație contrazicând faptul că puii ar fi fost colorați artificial, menționând faptul că au fost făcute mai multe verificări potrivit cărora totul ar fi în regulă.

Potrivit informațiilor oferite de Alexandru Bociu, puiul galben nu ar fi trecut printr-un proces de colorare artificială, ci mai degrabă, producătorii ar fi folosit pigmenți.

„Se fac în continuare teste la nivel național, se recoltează probe cu o frecvență foarte bine pusă la punct. Au fost niște pigmenți și, într-adevăr, nu au fost vopsiți.

Rezultatele sunt unele bune și recomand consumatorilor să achiziționeze produse din unități înregistrate și autorizate sanitar veterinar cu garanția că acele produse sunt produse sigure și bune pentru consum” este declarația pe care a făcut-o președintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA), Alexandru Bociu, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: Rata anuală a inflației a scăzut, dar românii plătesc mai mult pentru medicamente și produse de uz caznic

Pentru un moment, șeful ANPC, Horia Constantinescu nu a revenit cu un răspuns asupra declarațiilor făcute de reprezentantul ANSVSA, acesta focusându-se pe cu totul alte planuri de viitor.

Se pare că Horia Constantinescu ia în calcul să renunțe la funcția de conducere din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, anunțându-și candidatura pentru funcția de primar pentru municipiul Constanța la alegerilor locale din 9 iunie 2024.

„Închin o ceașcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ați arătat susținerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca președinte al autorității.

Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța. Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect.

Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității. Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile. Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat).

Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm. Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție.

Să aveți o zi minunată! Vă mulțumesc pentru tot!” este mesajul transmis de Horia Constantinescu pe pagina personală de Facebook în urmă cu aproximativ o lună.

Citește și: Mega Image retrage de la vânzare un nou produs. Alimentul ar putea fi contaminat cu un pesticid periculos

Escrocheria „Călugărița” este noua metodă de fraudă prin care românii devin victimele infractorilor. Cum o poți recunoaș... Magazinul din Constanța care vinde animale în condiții de groază, dar poliția nu intervine: „Sesizări multe fară niciun ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x