Antena Căutare

Care va fi prețul hamsiilor de pe litoralul românesc în vacanța de paște. Românii nu renunța la preparatul consacrat de la mare

Vacanța de Paște este tot mai aproape, iar românii sunt din ce în ce mai pregătiți pentru a lua cu asalt litoralul. Iată ce prețuri îi așteaptă pe turiști!

Hamsii Galerie
Care va fi prețul hamsiilor de pe litoralul românesc în vacanța de Paște. | Shutterstock.com

Pentru că anul acesta Paștele se sărbătorește pe data de 5 Mai, foarte mulți români și-au organizat vacanța împreună cu ziua de 1 Mai.

Oportunitatea perfectă de a profita de aceste zile libere vine în contextul în care cei care au avut posibilitatea, și-au luat liber și în timpul săptămânii pentru a avea parte de mai mult timp liber și relaxant.

Citește și: Cât te costă să petreci minivacanța de Paște la hotelul deținut de Gigă Hagi sau Simona Halep. Cum arată oferta

Litoralul se pregătește până la cele mai mici detalii în această perioadă pentru a-i aștepta pe turiști cu brațele deschise, însă românii sunt puțin sceptici cu privire la prețurile care îi așteaptă.

Iată câți bani trebuie să scoată lumea din buzunar pentru a se putea apropia de restaurante!

Care va fi prețul hamsiilor de pe litoralul românesc în vacanța de paște

Restaurantele și hotelurile se pregătesc de marea forfotă care se anunță la începutul lunii Mai cu ocazia zilelor libere și a sărbătorilor Pascale pentru ca românii și turiștii străini să poată fi primiți în cele mai bune condiții.

Mâncarea tradițională nu este neglijată, bucătarii pregătindu-se de zor, așteptându-i pe turiști cu cele mai bune și gustoase preparate din pește.

Una dintre cele mai râvnite delicatese de la malul mării sunt hamsiile pe care românii le consumă ori de câte ori au ocazia cu mare plăcere. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu menționează că anul acesta hamsiile vor avea un preț mai mare decât în anii anteriori.

Potrivit Antena 3 CNN, dacă înainte puteai să cumperi o porție de hamsii cu sau fără mujdei chiar pe plajă cu suma de maxim 10 lei, acum trebuie să scoți din buzunar chiar și 50 de lei pentru aceași porție și pentru a-ți face pofta, bineînțeles.

Citește și: Cât costă același iepuraș de ciocolată în România, comparativ cu Marea Britanie. Diferența de preț i-a supărat pe români

Este adevărat faptul că porția de hamsii poate să difere în funcție de zonă și de restaurant, iar cel mai bun exemplu în acest sens este restaurantul Reyna din portul Constanța, unde o porția de hamsii de doar 250 de grame ajunge la suma de aproximativ 45 de lei.

În Agigea, la Pescăria lui Matei, o porție de doar 100 de grame de hamsii ajunge la prețul de 22 de lei, iar la Golful Pescarilor prețul se ridică la suma de 34 de lei pentru 200 de grame.

Prețul cazării de 1 mai în Mamaia i-a pus pe gânduri pe români

Pentru că există o cerere extraordinar de mare, una dintre cele mai căutate destinații din această perioadă concurează la prețuri cu destinațiile de lux din întreaga lume, precum Dubai.

Potrivit unei publicații, prețurile pornesc de la 150 de lei pe noapte pentru anumite locații clasice și ajung la sume uriașe de până la 1 195 de lei în cazul unor locații de lux de tip penthouse cu 4 dormitoare.

Totodată, în cadrul unui hotel de 4 stele din nordul stațiunii Mamaia prețurile încep de la 1 354 de lei pentru o singură noapte de cazare, în timp ce în Dubai, la un hotel similar, tariful ajunge la 1 100 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că prețurile pentru cazare variază în funcție de zonă, dar și de tipul de hotel ales, dar cu toate acestea, românii au fost suprinși să afle prețurile pregătite pentru prima parte a lunii mai din acest an.

Citește și: Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel înainte de Paște. Prețurile au explodat

Prețul cazării de 1 mai în Mamaia i-a pus pe gânduri pe români. Cât costă mica escapadă la mare... Cele mai murdare 3 zone dintr-o cameră de hotel. Experții ne vin în ajutor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x