Antena Căutare

Amendă de 725 de lei pentru toți șoferii români care nu știu despre acest lucru! Pot fi sancționați chiar dacă au cauciucuri de iarnă și lanțuri

O amendă de 725 de lei poate fi dată șoferilor români, deși aceștia au mașini echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri. Codul Rutier mai impune o obligație, deși mai puțin cunoscută.  

O amendă de 725 de lei poate fi dată șoferilor români, deși aceștia au mașini echipate cu anvelope de iarnă și lanțuri. Codul Rutier mai impune o obligație, deși mai puțin cunoscută.

Codul Rutier specifică un caz în care polițistul rutier poate reține certificatul de înmatriculare și poate da o amendă de până la 725 de lei, chiar dacă anvelopele sunt de iarnă.

De fapt, acesta este cazul oricăror anvelope, de vară, de iarnă, all-season - dacă acestea sunt uzate peste limită legală.

Prin urmare, limita minima admisa mentionata in Codul Rutier este data de martorul de uzura care este pe anvelopa.

Limita legală a uzurii anvelopelor în România este aceeași ca și în majoritatea țărilor din Europa, Asia și America de Nord, respectiv limita de 2/32 inch, mai precis 1,6 milimetri, impusă de legi ce țin de siguranța rutieră, standardizate la nivel mondial.

Autoritatea mondială Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS) i-a obligat pe toți producătorii de anvelope să incorporeze în anvelopele comercializate în Statele Unite și Europa niște martori de uzură. Aceștia sunt în număr de minimum 6 și sunt, de fapt, niște bare din cauciuc poziționate între blocurile profilului de pe anvelopă. Martorii de uzură au, la toate anvelopele de pe piață, o înălțime de 1,6 milimetri.

Cum să îţi pregăteşti din timp maşina pentru sezonul rece... Șofer teribilist în trafic! Ce a încercat să facă acesta - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x