Antena Căutare

Fostul papă Benedict al XVI-lea a murit. Anunțul Vaticanului

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie 2022 la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, la vârsta de 95 de ani.

tul Papă Benedict al XVI-lea Galerie
Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie 2022 la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, la vârsta de 95 de ani. | Profimedia

Starea de sănătate a fostului papă Benedict al XVI-lea s-a agravat în ultimele zile și și-a petrecut nopțile asistat de medici. Papa Emerit, așa cum a fost numit după ce și-a dat demisia din funcție, a decedat în dimineața ultimei zile a anului 2022.

„Cu tristeţe vă informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viaţă astăzi, la ora 9:34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican. Informaţii suplimentare vor fi furnizate cât mai curând posibil", a anunţat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, potrivit BBC.

Citește și: De ce Papa Francisc a început să plângă în timpul unei rugăciuni | VIDEO. Suveranul Pontif avea vocea sugrumată de emoţie

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la reședința sa de la Vatican, la vârsta de 95 de ani

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la reședința sa de la Vatican, la vârsta de 95 de ani, la aproape un deceniu după ce s-a retras din funcție din cauza unei stări de sănătate precare.

El a condus Biserica Catolică timp de mai puțin de opt ani, până când, în 2013, a devenit primul Papă care a demisionat de la Grigore al XII-lea în 1415. Secole de-a rândul, până la Fostul Papă Benedict al XVI-lea, papii au condus Biserica Catolică până la moartea lor.

Benedict și-a petrecut ultimii ani la mănăstirea Mater Ecclesiae, aflată între zidurile Vaticanului.

Citește și: Îngrijorare la Vatican, după ce Papa Francisc a cerut să fie dus în scaunul cu rotile mai aproape de cei care-l aşteptau

Succesorul său, Papa Francisc, a declarat că l-a vizitat frecvent acolo.

Deși fostul suveran pontif era bolnav de ceva timp, Sfântul Scaun a precizat că a avut loc o agravare a stării sale din cauza vârstei înaintate.

Miercuri, Papa Francisc a făcut apel la ultima sa audiență din acest an la Vatican să "se roage o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict", despre care a spus că este foarte bolnav.

Născut Joseph Ratzinger în Germania, Benedict avea 78 de ani când, în 2005, a devenit unul dintre cei mai în vârstă papi aleși vreodată.

Citește și: Papa Francisc a rostit în premieră tradiţionala rugăciune duminicală prin transmisiune video, din biblioteca sa privată. „Vă văd, vă sunt aproape!”

În cea mai mare parte a pontificatului său, Biserica Catolică s-a confruntat cu acuzații, reclamații legale și rapoarte oficiale privind zeci de ani de abuzuri săvârșite de către preoți.

La începutul acestui an, fostul Papă a recunoscut că s-au făcut erori în gestionarea cazurilor de abuz în perioada în care a fost arhiepiscop de München, între 1977 și 1982.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x