Antena Căutare

Miss Turcia a rămas fără coroană, după ce a postat un mesaj scandalos pe Twitter: "Prin sângele meu, comemorez această zi"

Laureata principalului concurs de frumusețe din Turcia a rămas vineri fără titlu, a doua zi după ce a fost încoronată, după ce s-a descoperit că în urmă cu două luni, într-o postare, și-a comparat menstruația cu sângele vărsat de victimele puciului ratat de anul trecut.

Laureata principalului concurs de frumusețe din Turcia a rămas vineri fără titlu, a doua zi după ce a fost încoronată, după ce s-a descoperit că în urmă cu două luni, într-o postare, și-a comparat menstruația cu sângele vărsat de victimele puciului ratat de anul trecut.

Încoronată Miss Turcia 2017 joi seară, Itir Esen, de 18 ani, a devenit vineri victima mesajului publicat în urmă cu două luni pe Twitter, care a suscitat indignarea a numeroși internauți într-o țară în care memoria victimelor puciului eșuat este foarte importantă.

"Organizația Miss Turcia, al cărei obiectiv este să promoveze și să aibă grijă de imaginea Turciei în lume, nu poate accepta un astfel de mesaj public", au precizat organizatorii concursului într-un comunicat publicat pe pagina lor de Facebook.

Ei au anunțat că îi vor retrage coroana lui Itir Essen și au adăugat că nu au văzut tweet-ul în cauză decât "după concurs".

Cele circa 250 de victime ale tentativei de lovitură de stat fac obiectul unui cult național în Turcia, unde portretele lor sunt omniprezente în spațiul public. În discursurile sale, președintele turc Recep Tayyip Erdogan face referire cu regularitate la "martirii" puciului eșuat.

"În această dimineață, mi-a venit ciclul, chiar de ziua martirilor din 15 iulie. Prin sângele meu comemorez în această zi sângele vărsat de martirii noștri", a scris tânăra pe contul ei de Twitter la 16 iulie, a doua zi după marcarea primului an de la tentativa de puci.

Contul ei de Twitter era inaccesibil vineri, dar organizația Miss Turcia a precizat în comunicatul său a stabilit cu certitudine că Itir Esen este autoarea mesajului.

Fiind aleasă Miss Turcia 2017, Itir Esen urma să poarte culorile țării sale la concursul de frumusețe Miss World, care va avea loc în China la 11 noiembrie. Coroana ei i-a fost decernată în cele din urmă concurentei de pe locul doi, Asli Sümen.

1.300 de kilometri, în puţin peste patru ore! Cele mai rapide trenuri din lume au intrat în circulaţie... Un dans britanic a provocat hohote de râs! Un grup de băștinași au râs cu lacrimi când au văzut mișcările dansatorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x