Antena Căutare

Papa Francisc, operat de urgență, în decursul zilei de astăzi. Ce spune Vaticanul despre starea lui de sănătate

Papa Francisc va fi supus unei noi intervenții chirurgicale, mercuri, 7 iunie, după ce a acuzat dureri la nivelul abdomenului. Anunțul făcut de Sfântul Scaun.

colaj foto papa francisc in scaun cu rotile Galerie
Papa Francisc va fi supus unei noi intervenții chirurgicale, mercuri, 7 iunie, după ce a acuzat dureri la nivelul abdomenului. | Profimedia

Papa Francisc va fi operat la abdomen, în această după-amiază, după ce în ultimele zile a acuzat dureri de stomac, a dezvăluit Vaticanul într-un comunicat de presă, potrivit dailymail.co.uk. Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, va fi operat la peretele abdominal, sub anestezie generală, se mai arată în informarea oficială.

Care este starea de sănătate a Papei Francisc, după ce s-a simțit rău mai multe zile

Potrivit sursei menționate anterior, echipa medicală a Papei a decis că operația este necesară pentru a trata o problemă „recurentă, dureroasă și agravată” la nivelul intestinului. De asemenea, acesta va mai rămâne în spital „câteva zile" pentru a se recupera.

Procedura are loc, după ce în urmă cu doi ani, i s-a îndepărtat o parte din colon, din cauza unei inflamații și îngustari a intestinului gros.

Papa Francisc urmează să fie dus la spital după audiența săptămânală de miercuri dimineață de la Vatican, unde nu e menționat nimic despre operația ce urmează să aibă loc. Suveranul Pontif a efectuat marți un control de 40 de minute la spitalul Gemelli - unde va avea loc și intervenția - după ce a acuzat dureri de stomac.

„Operația, organizată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii incizionale care provoacă sindroame subocluzive recurente, dureroase și care se agravează", a precizat Matteo Bruni, directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, într-un comunicat.

Mai mult surse au declarat pentru La Stampa că în urma intervenției chirurgicale la colon de acum doi ani, s-au format hernii, care acum riscă să blocheze intestinul.

În același timp, Vaticanul a spus că Papa va fi supus unei operații abdominale deschise, care poate ajuta medicii atât să diagnosticheze, cât și să trateze problemele.

Citește și: Moment fără precedent pentru Biserică. Papa Francisc a decis că femeile vor avea drept de decizie în Sinodul Episcopilor

Cu ce probleme de sănătate se confruntă Papa Francisc

În ultima perioadă, Papa Francisc a fost surprins doar în scaun cu rotile, în timpul aparițiilor publice. Dar se pare că si acest lucru ar avea legătură cu intervenția de astăzi.

În iulie 2021, Francis a petrecut zece zile la Gemelli pentru a-i fi eliminați cei 33 de centimetri din intestinul gros. Mai mult, în ianuarie anul acesta, pontiful a spus că diverticuloza sau umflăturile din peretele lui intestinal au revenit.

Papa Francis a ieșit de la operația din 2021 spunând că poate mânca orice vrea, dar s-a plâns că nu a răspuns bine la anestezia folosită în timpul procedurii care a durat mai mult decât se aștepta.

Această reacție explică în mare parte și refuzul său de a a fi supus unei intervenții pentru a îi fi reparate ligamentele genunchiului, care îl obligă să folosească un scaun cu rotile și un premergător de peste un an.

Francisc a fost afectat de probleme de sănătate încă din tinerețe, din cauza complicațiilor unei afecțiuni severe pe care a contractat-o la vârsta de 20 de ani. El a suferit de pleurezie - inflamația țesutului dintre plămâni și cutia toracică, la acel moment fiindu-i amenințată viață.

De asemenea, el se confruntă și cu dureri ale nervului sciatic. În luna martie a acestui an, el a ajuns din nou pe mâna medicilor cu pneumonie, după ce a avut dificultăți de respirație la audiența generală săptămânală de la Vatican.

Citește și: Imaginile cu Papa Francisc care au făcut înconjurul internetului. Suveranul apare îmbrăcat într-o geacă de lux, de ultimă „fiță”

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x