Antena Căutare

Un bilet către Marte? Cât costă cursa către Planeta Roșie, cu Autobuzul Interplanetar

Călătoriile pe planeta Marte vor fi posibile curând, cu Autobuzul Interplanetar „Starship”. Prețul unei astfel de călătorii a fost anunţat de către Elon Musk.

Călătoriile pe planeta Marte vor fi posibile curând, cu Autobuzul Interplanetar „Starship”. Prețul unei astfel de călătorii a fost anunţat de către Elon Musk.

Cei care vor dori să plece pe Marte vor plăti între 100 şi 500 de mii de dolari pe biletul dus, pentru că întoarcerea este gratuită.

Primul zbor va avea la bord 100 de oameni.

Cu toate că nava Starship a fost prezentată, luna trecută, pe profilul de Twitter al miliardarului, forma ei finală va fi diferită. Cea care va pleca spre Marte va fi mai lungă și mai îngustă.

Pasagerii navei Starship vor îmbrăca nişte costume speciale, gândite tot de Elon Musk. Un astfel de costum a purtat, de altfel, şi de manechinul trimis în spaţiu anul trecut într-o maşină Tesla.

Prima oprire în drumul spre Marte va fi Luna.

Pe 7 februarie, noul motor a atins puterea necesară pentru a propulsa Spaceship, iar după alte 4 zile a depăşit recordul existent în domeniu atingând 268,9 bari în camera de presiune. Pentru doritori, fondatorul SpaceX a avut şi o veste bună.

Prima călătorie cu echipaj spre Marte ar trebui să aibă loc în 2024.

Virgin Galactic, principalul competitor SpaceX a înregistrat deja un prim succes în decembrie şi va propune o primă călătorie în spaţiu pentru 250.000 dolari.

Blue Origin, a lui Jeff Bezos, vrea, de asemenea, să se lanseze în turismul spaţial şi vinde deja bilete cu preţul între 200 şi 300.000 de dolari.

Pentru Mars One care voia să colonizeze Marte, în schimb, veştile nu sunt atât de bune. Societatea şi-a anunţat falimentul în instanţă pe 15 ianuarie.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Rostește cele două cuvinte și viața ți se schimbă pe loc! Ce trebuie să zici... Descoperire șocantă într-un cimitir din județul Giurgiu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x