Antena Căutare

Alexandru Vlahuţă, primul scriitor care a făcut reclamă României. În an Centenar, este momentul să ne amintim de ”România pitorească”

Puține cărți au o mai mare putere de evocare și transmit un mai cald patriotism decât „România pitorească”a lui Alexandru Vlahuță, carte scrisă pentru a-i face pe cititori să iubească România.

Centenarul Marii Uniri. Puține cărți au o mai mare putere de evocare și transmit un mai cald patriotism decât „România pitorească”a lui Alexandru Vlahuță, carte scrisă pentru a-i face pe cititori să iubească România.

Autorul Alexandru Vlahuță s-a născut în 1858,în județul Vaslui, într-o familie boierească din Moldova. Aînceput studiile la Bârlad și a luat Bacalaureatul în București. S-a înscris la Facultatea de Drept din Capitală,dar dificultățile financiare l-au forțat să se retragă și să se angajeze ca institutor și, mai apoi, ca profesor.

Centenarul Marii Uniri. Împreună cu George Coșbuc, a editat revista literară „Sămănătorul”, în jurul căreia s-a critalizat unul dintre cele mai importante curente intelectuale românești din secolulal XX-lea, Sămănătorismul.

Alexandru Vlahuță a fost un partizan al onestității în artă, spunând: „Artiștii sunt cultivatori de idei. Viața seamănă mereu - și seamănă amestecat și grâu și neghină, și flori parfumate, și buruieni otrăvitoare. Artistul alege, fertilizează, cultivă, plivește - mai ales plivește. Aceasta constituie onestitatea recoltei artistice.”

Mai multe despre viața și opera marelui Alexandru Vlahuță, veți afla din materialul video de mai jos:

sursa: antena3.ro

Sf Mihail și Gavril 2018. Care e îngerul tău păzitor în funcție de data nașterii... Super Mario din viața reală nu era nici pe departe instalator. Cine a fost bărbatul și cum a ajuns Nintendo să numească ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x