Antena Căutare

Cum cureți urmele de cuțit și de murdărie de pe tocătorul de plastic, de fapt. Truc simplu și rapid

Descoperă ce trebuie să faci ca să cureți simplu și rapid urmele de cuțit de pe tocătorul de plastic.

imagine cu mana unfei femei care spala un tocator de plastic Galerie
Descoperă ce trebuie să faci ca să ai un tocător de plastic cât mai curat | sursa foto: Shutterstock

De cele mai multe ori alegem un tocător de plastic pentru că acesta este mult mai ușor față de unul de lemn. Totuși, un dezavantaj constă în faptul că cel plastic devine destul de inestetic din cauza urmelor de cuțit. Descoperă ce trebuie să faci ca să le cureți.

Cum cureți urmele de cuțit și murdărie de pe tocătorul de plastic, de fapt. Truc simplu și rapid

Dacă și tu te numeri printre cei care preferă să folosească un tocător de plastic în locul unui lemn, atunci cu siguranță acest articol poate să îți fie de ajutor.

Se spune că bucătarii adevărați preferă întotdeauna un tocător de lemn cât mai mare, pentru a avea spațiu de lucru suficient. Totuși, în viața de zi cu zi, mulți dintre oameni aleg să folosească un tocător de plastic fiindcă acesta este mult mai ușor de manevrat, mai ieftin și mai ușor de depozitat.

Citește și: Trucul care te ajută să cureți perdelele fără să le dai jos de la geam. Promite același rezultat ca spălatul la mașină

Totuși, dacă ai folosit măcar o dată un astfel de obiect, cu siguranță ai observat faptul că, în imp, pe suprafața acestuia apar numeroase urme de cuțit, ce devin galbene, portocalii, verzi (în funcție de alimentele pe care le tai în mod frecvent). Explicația este una cât se poate de simplă: cuțitul face niște șanțuri mici, iar aici pătrund sucuri și resturi mici din alimentele tocate. Atunci când spălăm tocătorul cu buretele și cu detergent, nu reușim mereu să curățăm pe deplin murdăria din acest urme de cuțit.

Citește și: Cum să speli prosoapele ca să fie moi și pufoase. Trucuri ca să le cureți eficient și să scapi de mirosul neplăcut

Un truc simplu și rapid, care nu este toxic pentru sănătate, constă în folosirea unui amestoc format astfel: o parte apă oxigenată, o parte de oțet, o parte de bicarbonat de sodiu și o parte de sare. Ingredientele, puse așadar în părți egale, se amestecă foarte bine. Substanța obținută o poți folosi ca să freci zona cu urmele de cuțit sau poți lăsa preț de câteva minute ca amestecul să acționeze local. Apoi, speli totul sub un jet puternic de apă și vei observa efectul: tocătorul de plastic va arăta aproape ca nou, arată cei de la foodrepublic.com.

De ce funcționează acest amestec, mai exact? Apa oxigenată acționează precum înălbitorul, adică omoră bacteriile și neutralizează petele, în timp ce oțetul îndepărtează și el pete, urme și mirosuri. Sarea și bicarbonatul de sodiu au proprietăți abrazive.

O tânără care cântărea 228 de kilograme s-a transformat total după ce a slăbit 146 de kilograme. Cum arată astăzi... Un bărbat care a câștigat marele premiu la loto a dat-o apoi în judecată pe mama fiicei sale. Care este motivul surprinz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x