Antena Căutare

Despăgubire istorică pentru familia unei românce care a murit în Italia. De ce decizia este o premieră

Două femei din România vor primi despăgubiri de aproape 100.000 de euro din partea unei firme de asigurări din Italia. Decizia vine după ce sora lor, rezidentă în Italia, a decedat acolo într-un grav accident rutier. Iată despre ce este vorba!

Despăgubire istorică pentru familia unei românce care a murit în Italia. De ce decizia este o premieră Galerie
Despăgubire istorică pentru familia unei românce care a murit în Italia. De ce decizia este o premieră | Shutterstock

Cele două femei s-au luptat ani de zile să îi convingă pe judecători că trebuie să primească daune după moartea surorii lor, care trăia acolo, chiar dacă ele nu locuiesc și nu au locuit vreodată în Italia, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și: O femeie a cerut despăgubiri pentru că i-a luat mai mult timp să gătească un produs decât scria pe ambalaj. Despre ce sumă e vorba

Despăgubire de 100.000 de euro pentru două românce, după ce sora lor a murit în Italia

Accidentul s-a produs în anul 2010, în timp ce călătorea în regiunea Umbria într-un microbuz. Ea se mai afla în vehicul cu alte șapte persoane, atunci când au fost loviți de un TIR. Sora româncelor a murit pe loc.

După ancheta efectuată de polițiștii italieni, instanța a decis că, în această tragedie, șoferul TIR-ului este cel vinovat pentru producerea accidentului, potrivit digi24.ro.

Femeia era îngrijitoare și rezidentă în Peninsulă, dar surorile ei locuiau în România și au cerut despăgubiri. Inițial, instanța a decis împotriva lor, motivând că, din moment ce nu locuiesc în Italia, nu aveau cum să păstreze legături afective cu sora lor. Însă, cele două au contestat decizia și au demonstrat că aceasă legătură afectivă exista, că vorbeau des la telefon și că își povesteau toate întâmplările din viețile lor.

În aceste condiții, Tribunalul din Perugia a decis, în premieră, că cele două românce trebuie să primească și ele despăgubiri pentru moartea surorii lor, alături de soțul răposatei, chiar dacă el locuiau în România și nu în Italia.

Tribunalul a luat această decizie, recunoscând astfel dreptul la compensație pentru rudele victimei. Până acum, înainte de această decizie istorică, tribunalele din Italia nu ofereau compensații financiare rudelor victimelor din accidente rutiere, dacă acestea nu erau rezidente în Italia, considerând că legătura afectivă dintre victimă și rudele aflate la o distanță mare este una slăbită de distanță, potrivit Antena 3 CNN.

Dar, iată, Curtea de Apel de la Perugia a hotărât, în premieră, că distanța fizică dintre rude nu reprezintă un motiv suficient pentru a nega legătura afectivă dintre victimă și surorile sale. După decizia magistraților, banii au fost împărțiți, așadar, și cu soțul femeii decedate. Bărbatul a primit 190.000 de euro, iar fiecare dintre surori câte 46.000 de euro, potrivit surselor citate mai sus.

Citește și: Câți bani a plătit Oana Zăvoranu ca despăgubire în urma proceselor care i-au fost intentate. A fost dată în judecată de vedete

A mâncat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Ce au descoperit medicii în corpul tinerei e de necrezut... O femeie de 60 de ani, cu un aspect incredibil de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe. Cum arată Alejandra în cost...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x