Antena Căutare

Spectacol total în ultima etapă a Campionatului Naţional de Drift

S-au încins cauciucurile şi s-au turat motoarele în parcarea Arenei Naţionale. Bolizi cu sute de cai putere au făcut spectacol în ultima etapă a Campionatului Naţional de Drift.

S-au încins cauciucurile şi s-au turat motoarele în parcarea Arenei Naţionale. Bolizi cu sute de cai putere au făcut spectacol în ultima etapă a Campionatului Naţional de Drift.

În cursă au intrat şi foşti campioni europeni din ţări precum Bulgaria, Polonia sau Cehia. Un pilot din Ucraina a luat însă marele premiu.

Cauciucuri încinse, manevre riscante și zeci de mii de cai putere. De asta s-au bucurat miile de spectatori curioşi să afle cine "alunecă" cel mai bine pe asflat.

Răzvan este pilot profesionist. Deși au trecut doar 6 ani de când s-a urcat pentru prima oară la volanul unei mașini de drifturi, mânuiește cu precizie bolidul de peste 500 de cai putere.

Razvan Stan, pilot de curse: "Cred că m-am născut așa, am pasiunea asta de când eram copil, chiar dinainte de a începe școala. Câțiva ani mai târziu am avut norocul să particip la o etapă de campionat național unde un pilot italian m-a luat în dreapta lui și atunci m-am virusat definitiv. Pasiunea a venit cu un preţ pe măsură. Transformarea unei maşini obişnuite într-una destinată drifturilor începe de la 10,000 de euro.

Sorin Ene, pilot de curse: "Driftul necesită un număr mare de anvelope. Consumăm în jur de 200-250 de anvelope de an. în funcție de traseu putem consuma chiar și 20-22 de anvelope. Este cea mai scumpă piesă din tot acest întreg ansamblu"

De asemenea, siguranţa este pe primul loc.

Pe circuitul din parcarea Arenei Naţionale, cea mai puternică maşină a avut sub capotă 1000 de cai. 52 de piloți din șapte țări au participat la campionatul ajuns la cea de-a zecea ediție. Marele premiu, de cinci mii de euro a fost câştigat de un ucrainean.

Restaurare la peste 2.000 de metri înălţime! Alpiniştii lucrează la reabilitarea Crucii Eroilor Neamului... Și-a dorit o schimbare de look, dar a leșinat când a văzut ce i-a făcut hairstylistul! Întreg momentul a fost filmat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x