Antena Căutare

Stația Piața Romană, unică pentru peronul îngust și curbele periculoase. Totul, din ordinele Elenei Ceaușescu

Statia Piata Romana este unica pe traseele subterane ale Capitalei pentru peronul ingust si curbele periculoase. Ceea ce nu stiu multi este ca acestea nu au fost create la intamplare, insa aceast statie este rezultatul unei decizii pripite care o implica pe Elena Ceausescu.

Stația Piața Romană este unică pe traseele subterane ale Capitalei pentru peronul îngust și curbele periculoase. Ceea ce nu știu mulți este că acestea nu au fost create la întâmplare, însă această stație este rezultatul unei decizii pripite care o implică pe Elena Ceaușescu.

„Sunt prea multe staţii, mai răriţi-le!” – acesta ar fi fost ordinul Elenei Ceauşescu atunci când a văzut proiectul pentru tronsonul 2 de metrou Berceni – Pipera, potrivit historia historia.ro.

Sorin Călinescu, unul din proiectanții stației Piața Romană susţine ca acest punct de oprire al metroului s-a construit totuşi, în secret, încălcând ordinul tovaraşei.

Problema Elenei Ceauşescu era că atât clasa muncitoare, cât şi tineretul „au început să se îngraşe” şi aveau nevoie să faca mai multă mişcare.

Astfel, cei care au proiectat și au muncit la construirea stației, au hotărât în ultimul moment să renunțe la ea doar pe hârtie. Au continuat lucrările pe care au fost nevoiți să le finalizeze în 3 luni.

Constructorii au făcut nişte galerii în spatele zidurilor groase pe care le vedem astăzi, cu gândul de a fi tranformate în peroane. Acest lucru s-a şi întâmplat. De aceea, staţia Piața Romană are forma unei arcade, pentru că în primul an, metroul a circulat fără oprire între Universitate-Piaţa Victoriei.

Foto: Historia

Hartă metrou 1953 vs. hartă metrou 2018. Cum ar fi trebuit să arate traseul subteran al Capitalei... 15 IANUARIE, MIHAI EMINESCU. VIDEO VIRAL! Un britanic ne cinstește poetul: S-a înregistrat recitând poezia "Lacul&q...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x