Antena Căutare

Un bebeluş s-a născut cu 31 de degete, deși ecografiile indicau că este sănătos. Cum arată micuțul! FOTO+VDEO

Un caz extrem a uimit lumea medicală din China! Un bebeluş s-a născut cu 15 degete la mâini şi 16 la picioare. Din cauza sărăciei, mama copilului nu a făcut nicio ecografie în timpul sarcinii, dar nu se aștepta ca băiețelul ei să sufere de o asemenea afecțiuni.

Un caz extrem a uimit lumea medicală din China! Un bebeluş s-a născut cu 15 degete la mâini şi 16 la picioare. Chiar dacă nu au o situație financiară prea bună, părinții copilului au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca micuțul să se nască în condiții foarte une. În plus, gravida a făcut numeroase ecografii în timpul sarcinii, dar niciuna dintre scanările prenatale nu a indicat faptul că ceva ar fi în neregulă cu fătul. Nimeni nu se aștepta ca băiețelul să sufere de o asemenea afecțiune.

Părinții copilului au cerut ajutorul

Părinţii bebelușului cu 31 de degete locuiesc într-o zonă rurală din China şi nu au bani pentru a-și trata micuțul. Tocmai de aceea au cerut ajutor financiar pentru o intervenţie chirurgicală. Mama bebeluşului suferă şi ea de polidactilie, dar nu într-o formă care să-i afecteze viața. Femeia are 12 degete la mâini şi 12 la picioare și nu știa că afecțiunea se moștenește genetic. De altfel, din acest motiv, femeia a fost, așa cum am precizat și anterior, la numeroase scanării prenatale, dar nici una dintre ele nu a identificat că bebeluşul ei se va naşte cu 31 de degete. Medicii nu consideră polidactilia o condiţie genetică rară, întrucât aceasta este întâlnită la două din 1000 de naşteri.

Un alt copil de șase ani cu 31 de degete a fost tratat de medici

În 2010, un alt băiat din China s-a născut cu 31 de degete şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale când a împlinit șase ani. Băiatul nu putea folosi mâinile deoarece trei din degetele de la ambele mâini erau compactate. Acesta a stabilit atunci un record mondial de număr de degete, după ce a depăşit un copil indian născut cu 25 de degete.

Test de personalitate! Uită-te bine la piciorul tău şi spune care formă ţi se potriveşte... RECORD! Acest bărbat nu și-a mai tăiat unghiile din 1952. Cât măsoară acum?! "La fiecare jumătate de oră, mă trezes...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x