Antena Căutare

Ce salariu avea Gabriela Firea la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, conform declarației de avere

În scandalul azilelor, senatorul PSD Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului si Egalității de Șanse. Iată ce salariu avea, conform declarației de avere.

colaj de imagini cu gabriela firea si mai multe persoane Galerie
În scandalul azilelor, senatorul PSD Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului si Egalității de Șanse. Iată ce salariu avea, conform declarației de avere. | Shutterstock.com

Ministrul PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a demisionat după o întâlnire la Palatul Victoria pe care a avut-o cu premierul Marcel Ciolacu.

Firea s-a autosuspendat și din funcția de președinte al organizației PSD București și din Biroul Permanent Național.

Demisia Gabrielei Firea a venit la mai bine de o săptămână după ce a izbucnit scandalul „azilelor groazei”. Este a doua demisie din guvern, după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi.

Citește și: Cum arată femeia cu care e căsătorit noul premier al României. De ce refuză soția lui Marcel Ciolacu să se mute în București

Ce salariu avea Gabriela Firea la Ministerul Familiei, conform declarației de avere

Pe data de 25 noiembrie 2021, Gabriela Firea era numită ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse. La vremea respectivă, senatorul PSD era singura femeie ministru din guvernul condus de Nicolae Ciucă.

De altfel, ministerul pe care se angaja să-l conducă a fost înființat în noiembrie 2021 și pentru scurt timp a fost condus de Bogdan Gruia Ivan.

Sarcinile ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse sunt administrarea infrastructurii pentru tineret și familie, combaterea violenței domestice și proiecte pentru tineret. Ideea unui Minister al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse a venit de la UDMR la negocierile purtate pentru formarea noii coaliții de guvernare de la Palatul Victoria.

Citește și: Val de glume la clipul în care Liviu Dragnea prepară mâncare de teci. Ce i-au transmis internauții

Conform declarației de avere, în 2021, Gabriela Firea a primit 14.692 RON net pentru o lună și 3 zile lucrătoare de mandat, respectiv 25, 26, 29 noiembrie și luna decembrie. Pe data de 25 a preluat funcția, într-o zi de joi, iar 30 noiembrie este sărbătoare legală, deci fostul ministru ar fi trebuit să beneficieze de o zi liberă.

Pe lângă acest venit, senatorul a încasat și 124.609 RON pentru perioada ianuarie - noiembrie 2021 pentru funcția din Senatul României. ”Parțial” este notat în dreptul perioadei declarate de Gabriela Firea în declarație. Documentul a fost actualizat în data de 15-06-2022 cu datele de mai sus.

Declarația de avere poate fi consultată în întregime AICI.

Gabriela Firea și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Familiei

Gabriela Firea și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Familiei pe Facebook. Iată ce acuzații a făcut și ce spune despre plecarea sa din Guvern:

”În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop.

Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate.

Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură!

Citește și: Nicolae Ciucă are un nou consilier, un robot pe nume Ion. Cum îl va ajuta acesta în munca sa în interes public

Am înțeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează și proiecte începute, dar care sunt susținuți pentru că aparțin unui grup, unui interes. Eu nu aparțin niciunui interes!

Dar, fiecare ne ducem crucea!

De aceea, am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez.

Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile.”, este un fragment din postarea Gabrielei Firea, prin care își anunța demisia. Textul integral poate fi găsit la link-ul de mai jos.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x