Antena Căutare

Valentin Iliescu, secretar de stat: "In 2008, banii pentru diguri au fost furati ca-n codru"

Secretarul de stat pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a dezvaluit ieri la Ramnicu-Valcea ca banii alocati de Guvern pentru construirea de diguri, dupa inundatiile din 2008, "s-au furat ca-n codru". Iliescu a declarat ca reprezentantii Curtii de Conturi au elaborat deja un raport care arata ca s-au alocat bani pentru localitati prin care nu trece nici un rau. "Nu inteleg de ce Curtea de Conturi tine sub fund acest document legat de modul in care au fost cheltuiti, in 2008, banii pentru asemenea interventii.




Un exemplu care ilustreaza declaratia secretarului de stat este situatia locuitorilor din Fetesti. Acestia se lupta cu disperare de cateva zile sa inalte digul de aparare pe Bratul Borcea, pentru a opri apa care le ameninta gospodariile, si o acuza pe Sulfina Barbu ca a aprobat, cand era ministru al Mediului, construirea unui dig, dar nu in zona Fetesti-Stelnica-Cegani-Bordusani - cea mai expusa la inundatii, ci in zona comunei Ion Roata, pe raul Ialomita, unde nu exista nici un pericol. "A bagat acolo o gramada de bani, pentru ca prefectul pedist de atunci al judetului Ialomita, Marin Cazacu, are la Ion Roata, care este si comuna lui natala, un bazin de peste care trebuia musai aparat. Asa se face ca a aparut acolo un dig lat cat o autostrada, pe care fostul prefect se plimba azi cu jeep-ul admirand peisajul, in timp ce noi ne chinuim sa inaltam vechiul dig de pe Bratul Borcea, pentru a ne apara locuintele" - spun locuitorii din Fetesti.

Pe de alta parte, acestia semnaleaza ca o lucrare de consolidare a digului de pe Bratul Borcea, executata in zona Fetesti, tot pe vremea ministeriatului Sulfinei Barbu, de o firma clientelara a PD, si anume SC Eldaga SRL, a fost facuta de mantuiala, in aceste zile apa infiltrandu-se prin digul astfel "consolidat". "Dupa ce a papat banii, firma Eldaga a intrat in faliment, iar patronul ei, Ion Toma, a disparut fara urma" - spun cetatenii din Fetesti, care au trimis un memoriu Jurnalului National.

Citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

Mahmoud Abbas, in vizita oficiala in Romania... Mircea Geoana: "Eu sunt in favoarea izgonirii de la putere a actualei Guvernari"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x