Antena Căutare

Ce eveniment sărbătoresc românii pe data de 25 octombrie. Toți patrioții sunt cu gândul la armata română

În România ziua armatei se sărbătorește în fiecare an pe data de 25 octombrie în cinstea luptătorilor care sunt meniți să ne apăre țara. Momentul foarte important este recunoscut în istorie și ca ziua în care Transilvania de Nord a fost eliberată în 1944 de sub ocupația și administrația străină.

Imagine cu președintele României la momentul ceremoniei militare pe Ziua Armatei Române. Galerie
În România ziua armatei se sărbătorește în fiecare an pe data de 25 octombrie în cinstea luptătorilor care sunt meniți să ne apără țara. | Hepta

Ziua armatei române este un eveniment important pentru țara noastră, fiind ziua în care o imensă reușită a avut loc în anul 1944. Eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația și administrația străină a fost momentul în care soldații români au simțit cu adevărat ce înseamnă victoria din acele timpuri.

Acest eveniment a reprezentat primul pas care avea să marcheze ziua ca fiind una dintre cele mai importante pentru țara noastră. Imediat după această reușită, militanții români au ales să arboreze Drapelul național în toate sediile instituțiilor, dar și la bordul navelor maritime și fluviale.

Data de 25 octombrie este o zi foarte apreciată de români, fapt pentru care în mai multe zone din țară s-au organizat ceremonii militare prin care soldații români au fost amintiți, celebrați și felicitați.

Citește și: Ce spune Raed Arafat, la origine palestinian, despre conflictul armat din Israel. Declarațiile la cald despre situația tragică

Ziua armatei române celebrată în București

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat astăzi la ceremonia de la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București. Alături de președinte s-au aflat și Prim-ministrul țării, Marcel Ciolacu, dar și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Citește și: Observator de război: Trimișii speciali Bianca Iacob şi Marian Tănase, transmisiuni de sub tirul de rachete HAMAS

Șeful de stat a mulțumit tuturor membrilor armatei române pentru sacrificile pe care le fac pentru a-și apăra țara în orice moment este nevoie.

„Mă bucur să sărbătorim împreună Ziua Armatei României şi să ne manifestăm întreaga recunoştinţă şi apreciere faţă de militarii noştri, activi, în rezervă şi în retragere, precum şi faţă de personalul civil care îşi desfăşoară activitatea în cadrul organismului militar. Această zi le este dedicată şi ostaşilor români care, cu hotărâre, devotament şi spirit de sacrificiu, au luptat şi s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru independenţa României, în 1877, precum şi în timpul celor două războaie mondiale. Totodată, Ziua Armatei României este prilejul potrivit pentru a onora veteranii de război, precum şi pe cei care au făcut sacrificiul suprem sau au fost răniţi în teatrele de operaţii unde Armata României, alături de aliaţi şi parteneri, a participat la lupta împotriva terorismului şi la operaţiile umanitare sau la cele de menţinere a păcii”, a fost declarația făcută de Klaus Iohannis.

Citește și: Locuitorii din Tulcea, avertizați prin RO-Alert că „vor cădea obiecte din spațiul aerian”. Atacul cu drone, filmat de localnici

Președintele a făcut câteva precizări și cu privire la ceea ce se întâmplă în întreaga lume, dar și la cele două mari războaie din prezent.

„Europa se confruntă cu o criză fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial, ca urmare a agresiunii militare brutale şi ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, în timp ce atacul terorist şocant şi reprobabil din 7 octombrie împotriva Statului Israel riscă să destabilizeze complet Orientul Mijlociu pe termen lung. În acest context dificil, este cu atât mai relevant rolul Armatei României în asigurarea securităţii naţionale şi a apărării colective pe Flancul Estic al NATO. Militarii români, alături de aliaţii prezenţi pe teritoriul ţării noastre, cărora le mulţumesc şi cu acest prilej, sunt elemente-cheie în menţinerea posturii de descurajare şi apărare a NATO în regiunea Mării Negre, o zonă de importanţă strategică pentru spaţiul euroatlantic”

Citește și: Un corespondent Observator trimis în Israel a primit o surpriză care i-a adus lacrimi în ochi în timpul transmisiunii directe

În țară au avut loc și alte ceremonii militare și religioase cu scopul de a-i aminti pe soldații care au luptat de-a lungul timpului pentru țara noastră, dar și pentru soldații care acum fac parte din Armata României.

O nouă pârtie de schi în România. Unde se pot bucura românii de sporturile de iarnă... Vești bune pentru tinerii care se căsătoresc! Statul oferă bani celor care îndeplinesc condițiile necesare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x