Antena Căutare

Eurobarometru: Doar 47% dintre romani utilizeaza un site in engleza daca informatiile nu sunt in limba lor

Potrivit unui sondaj Eurobarometru paneuropean, 90% dintre internautii din Uniunea Europeana prefera sa acceseze site-uri web in propria limba, in timp ce 55% utilizeaza cel putin ocazional o limba straina atunci cand navigheaza pe internet. Cu toate acestea, 44% dintre internautii europeni au impresia ca rateaza informatii interesante din cauza faptului ca unele pagini web sunt scrise intr-o limba pe care nu o inteleg si numai 18% cumpara produse online utilizand o limba straina.

Aceste rezultate evidentiaza necesitatea de a investi in instrumente de traducere online, pentru ca utilizatorii de internet din UE sa nu fie privati de posibilitatea de a gasi informatii sau produse online din cauza lipsei de competente lingvistice.

Neelie Kroes, vicepresedinta Comisei Europene responsabila cu Agenda digitala, a declarat: "Daca vrem cu adevarat ca toti europenii sa poata utiliza tehnologiile digitale, trebuie sa ne asiguram ca acestia sunt capabili sa inteleaga continutul web pe care doresc sa-l acceseze. In prezent, elaboram noi tehnologii care sa poata veni in sprijinul persoanelor ce nu cunosc limbi straine", potrivit reprezentanţei CE la Bucuresti.

Sondajul demonstreaza ca, in pofida abundentei continutului online de calitate disponibil, beneficiile obtinute de utilizatori sunt inegale din cauza diferentelor de competente lingvistice dintre acestia.

In medie, in douazeci si trei de state membre, doar un internaut din doi utilizeaza o limba straina pentru a citi online. Insa dincolo de aceste cifre se ascund diferente mari: intre 90 si 93 % dintre greci, sloveni, luxemburghezi, maltezi si ciprioti au afirmat ca utilizeaza limbi straine cand navigheaza pe internet, insa doar 9% dintre britanici, 11% dintre irlandezi, 23% dintre cehi si 25% dintre italieni au afirmat ca fac acest lucru.

Tot articolul, in Jurnalul National

Perchezitii in Bucuresti si Alba. Fratele unui senator PDL, implicat in activitati ilegale... Un muncitor a murit strivit sub un perete de beton pe santierul Bucuresti-Ploiesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x