Antena Căutare

Google marchează ziua de azi, 6 mai, cu un doodle special. Ce reprezintă și în ce țări e vizibil

Google Doodle a lansat astăzi un doodle care marchează ziua de 6 mai 2024. Ilustrația e vizibilă în Statele Unite ale Americii.

A început Săptămâna de apreciere a profesorilor din SUA 2024, iar Google a lansat o ilustrație specială pentru această sărbătoare.

Ziua Națională a Profesorului este celebrată pe 7 mai 2024, iar Săptămâna de apreciere a profesorilor se desfășoară de luni, 6 mai, până vineri, 10 mai. Ideea unei săptămâni pentru a onora profesorii a început acum mai bine de 70 de ani, cu Eleanor Roosevelt.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 26 aprilie, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă

Google marchează ziua de azi, 6 mai, cu un doodle special. Ce reprezintă și în ce țări e vizibil

Profesorii joacă un rol foarte important în dezvoltarea fiecărei națiuni, de aceea munca lor este apreciată în multe țări din întreaga lume, inclusiv în SUA. Ziua națională a profesorilor este sărbătorită în SUA în fiecare an începând cu 1985.

Istoria Zilei Naționale a Profesorilor poate fi urmărită până în 1944, însă originea sa este neclară. Mattye Whyte Woodridge, un profesor din Arkansas, a avut ideea de a institui o Zi a Profesorului și în jurul anului 1944 a început să corespondeze cu lideri educaționali și politici. El a insistat asupra necesității unei sărbători naționale care să onoreze munca profesorilor.

Woodridge i-a scris lui Eleanor Roosevelt pentru a-i descrie ideea sa, iar aceasta a convins cel de-al 81-lea Congres să proclame o Zi Națională a Profesorului.

Citește și: Google a lansat un doodle de 1 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația cu dragon și flori

Asociația Națională pentru Educație, statele Kansas și Indiana au făcut presiuni asupra Congresului pentru a crea această sărbătoare națională pentru toți profesorii. Și, în cele din urmă, Congresul a declarat ziua de 7 martie 1980 drept Ziua Națională a Profesorilor doar pentru acel an.

Asociația Națională a Educației a continuat să respecte sărbătoarea în martie, până când Adunarea Reprezentanților săi a votat schimbarea datei în 1985. Data evenimentului a fost mutată în ziua de marți din prima săptămână întreagă a lunii mai, care este, de asemenea, Săptămâna de apreciere a profesorilor.

Sfaturi utile de la pompieri în noaptea de Înviere. Ce le recomandă atât credincioșilor, cât și personalului bisericesc... Google a lansat un doodle pe 7 mai 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația cu broscuțe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x