Antena Căutare

În laboratoarele de cercetare ale Armatei Române a luat naștere prima armă termobarică! Efectele par desprinse dintr-un film SF!

În laboratoarele de cercetare ale Armatei Române a luat nastere prima armă termobarică! Acest nou tip de muniţie reprezintă viitorul, spun specialiştii.

În laboratoarele de cercetare ale Armatei Române a luat nastere prima armă termobarică! Acest nou tip de muniţie reprezintă viitorul, spun specialiştii.

Ce presupune arma termobarică?

Cu acest nou tip de armă nu este necesară nici măcar ochirea țintei. Chiar dacă inamicul ar fi adăpostit după un zid, tot nu ar avea nicio șansă.

Unda de presiune poate traversa mediile întâlnite și se propagă în toate direcțiile.

Dispozitivul de tragere foloseşte muniţie care, la impact, produce o presiune uriaşă şi o temperatura de peste 2000 de grade, ce nu dau nici o şansă inamicului.

Astfel, arma termobarică le-ar permite militarilor români care luptă în Afghanistan să nu se mai expună în faţa inamicilor. Şi le-ar creşte şansele să se întoarcă teferi acasă.

Deşi statul nu a alocat bani suficienți, cercetătorii au reuşit să dezvolte proiectul cu fonduri proprii.

Arma termobarică nu este singura invenție a militarilor români din Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare și Ecologie. Aceștia au mai dezvoltat în acest an prima vestă antiglonț pentru femeile care luptă în teatrele de război.

Vremea o ia RAZNA! Gata cu iarna, se întorc temperaturile anormal de calde pentru această perioadă. Prognoza METEO pentr... VREMEA a luat-o RAZNA! Până când vor dura ninsorile? Iarna a venit cu adevărat în România!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x