Antena Căutare

Rămas bun, Majestate!

UPDATE 21.00: Imagini pline de emoție de la înmormântarea Regelui Mihai. Fostul Principe Nicolae, lacrimi de durere

UPDATE 20.30: Moment emoționant în timpul înmormântării Regelelui Mihai. 400 de preoți au aprins luminările în același timp

UPDATE 20.00: Majestatea Sa, Regele Mihai I, a fost înmormântat la Curtea de Argeş. Bateriile militare au tras 21 de salve de tun în onoarea celui care a fost Regele Mihai I.

UPDATE 16.30: Sute de de oameni așteaptă trenul regal în gara din Pitești

UPDATE 15.00: Cortegiul funerar a ajuns la Gara Regală Băneasa.Trenul Regal a plecat în spre Gara din Curtea de Argeş.

UPDATE 14:10: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a trecut pe la Arcul de Triumf. Cum a reacționat mulțimea.

UPDATE 13.30: Custodele Coroanei Regale, Margareta, nu și-a dezlipit ochii de la sicriul tatălui său, iar lacrimile i-au curs șiroaie, profund îndurerată de pierderea părintelui său.

UPDATE 12.30: Clopotele bisericilor din întreaga țară bat în memoria Regelui Mihai I de România

UPDATE: 12.00. Imagini impresionante cu cortegiul funerar regal. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă

UPDATE 11.15. Sicriul Regelui Mihai este urcat pe un afet de tun

UPDATE. 11.00. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost scos în exteriorul Palatului Elisabeta.

Conform programului funeraliilor Regelui Mihai, astăzi, după o scurta ceremonie religioasă şi militară în Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal.

Patriarhia a anunţat că, în cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I al României vor mai exista două momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară:

Astăzi, ora 12:30, la începutul slujbei de prohodire (înmormântare) din interiorul Catedralei Patriarhale;

Astăzi, ora 18:30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Regele Mihai I, înmormântat la Catedrala din Curtea de Argeş. În onoarea Majestății Sale se trag 21 de salve de tun... La mulți ani tuturor sărbătoriților. Zi mare în această duminică. Zeci de mii de români își sărbătoresc ziua numelui de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x