Antena Căutare

Slujbă impresionantă în memoria Regelui Mihai I al României

Funeraliile Regelui Mihai I au început, sâmbătă, la Palatul Regal, în prezenţa membrilor familiei regale a României, a reprezentanţilor a zeci de case regale din întreaga lume, a preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Mihai Tudose, a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, a membrilor corpului diplomatic, a reprezentanţilor cultelor religiase. După o ceremonie religioasă desfăşurată în Sala Tronului, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus pe un catafalc în Piaţa Palatului, iar după un nou ceremonial religios şi militar, sicriul a fost aşezat pe un afet de tun şi cortegiul funerar a părăsit Piata Palatului Regal îndreptându-se către Catedrala Patriarhală. După un traseu care a durat aproximativ o oră, cortegiul funerar a ajuns la Patriarhie, unde este oficiată slujba religioasă de către PF Daniel.

După sosirea cortegiului funerar la Catedrala Patriarhală, a început slujba de înmormântare oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Publicul şi presa nu au acces în catedrală.

Regele Mihai, ultimul drum. Cum a fost surprins Prinţul Charles la funeraliile regale... Horoscop de weekend. Sunt două zile cu noroc de bani pentru mai multe zodii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x