Antena Căutare

Cum arată fiica lui Ivan Patzaichin. Gestul făcut de Ivona Beatrice după ce tatăl său s-a stins

Ivan Patzaichin s-a stins din viața, provocând durere în sufletul multor oameni. Familia fostului sportiv a făcut anunțul pe Facebook, acolo unde Ivona Beatrice, singura fiică a lui Patzaichin și-a schimbat fotografia de profil cu una neagră.

Ivan Patzaichin imbracat intr-un tricou negru si sacou inchis la culoare Galerie
Ivan Patzaichin s-a stins din viața, provocând durere în sufletul multor oameni | Hepta.ro

În 1976, Ivan Patzaichin s-a cununat cu Georgiana. Un an mai târziu, familia lor se mărea. Ivona Beatrice, fructul iubirii lor, venea pe lume. A fost un moment special pentru ambii soți, iar Ivan a divinizat-o pe fiica sa.

„Cel mai important moment din viața mea este nașterea fiicei mele, Ivona. Evident, sunt și momentele din carieră: cele cinci olimpiade, medaliile, victoriile obținute în numele țării mele”, spunea Ivan Patzaichin acum câțiva ani despre fiica lui, cea cu care are o relație deosebită.

Acum, Ivona Beatrice Patzaichin are 44 de ani și lucrează la Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor. Conform Gândul, ea este președintele unei comisii de evaluare a unităților spitalicești.

Citește și: Petrecere surpriză pentru Ivan Patzaichin. Cum au reușit să-l surprindă prietenii pe marele sportiv olimpic

După moartea tatălui său, Ivona și-a schimbat fotografiile de profil și de copertă cu unele negre, în semn de respect pentru părintele ei trecut în neființă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ivan Patzaichin, „Campionul cu pagaia ruptă”

Canoistul Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că ”Ivan a plecat şi nu se mai întoarce”.

Conform COSR, canoistul Ivan Potzaichin, prezent la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, a cucerit nu mai puţin de şapte medalii olimpice, patru de aur şi trei de argint şi a participat la 11 ediţii ale campionatelor mondiale, cucerind 22 de medalii dintre care opt de aur. În probele de canoe dublu i-a avut coechipieri pe Serghei Covaliov, Petre Capusta şi Toma Simionov.

Citește și: Interviu cu Ivan Patzaichin, la mila 23 din Delta Dunării

Ivan Potzaichin, dar cunoscut ca Patzaichin, a intrat în istoria olimpismului drept „Campionul cu pagaia ruptă”. La Jocurilor Olimpice de la Munchen, în 1972, în seriile întrecerilor de la canoe simplu pe 1000 m (C1 - 1000 m), lui Ivan Potzaichin i s-a rupt pagaia la numei câţiva metri după start. În condiţiile în care arbitrii nu au oprit cursa (potrivit regulamentului), românul a vâslit cu ciotul de pagaie şi a încheiat cursa, în aplauzele spectatorilor.

Descalificat iniţial, Ivan Potzaichin a fost primit în recalificări, după ce a fost soluţionată favorabil contestaţia depusă de conducerea delegaţiei României.

Ulterior, Ivan Potzaichin nu numai că s-a calificat în finală, dar a şi castigat aurul olimpic la capătul unei curse pe care a dominat-o fară drept de apel.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x