Antena Căutare

Alertă de ger în toată țara! ANM: Ne așteaptă temperaturi de până la -20 de grade Celsius. Până când este valabilă avertizarea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ger, valabilă în toată țara, în intervalul 16-20 ianuarie.

Termometru care indică temperaturi negative și o femeie purtânf geacă, glugă și fular
ANM a emis o informare de ger pentru perioada 16-20 ianuarie | Shutterstock

Avertizarea meteorologică este valabilă pentru intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00 și constă în nopți și dimineți geroase.

„În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade”, se arată în informarea ANM.

ANM: Ger în toată țara. Local se va semnala ghețuș

Și maximele vor fi în mare parte negative:
„Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.
Local se va semnala ghețuș”, anunță ANM.

Prognoză meteo specială pentru București

În intervalul 16 ianuarie, ora 02:00- 20 ianuarie, ora 10:00, vremea în București va fi una geroasă atât noaptea cât și dimineața.

Temperaturile minime se vor încadra între -12 grade Celsius și -8 grade Celsius, mai coborâte în zona preorășenească, sub -14 grade Celsius.

Maximele pe timp de zi vor fi negative și vor fi cuprinse, între -4 grade Celsius și -2 grade Celsius. Local se va semnala și ghețuș.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021. Ce anunță meteorologii pentru următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo 15 ianuarie 2021 pe regiuni

În Maramureș, ne așteaptă o zi rece cu ninsoare și o maximă termică ce nu va depăși - 3 grade nici în Satu Mare, nici în Baia Mare. Va fi rece și în Crișana, unde va continua să ningă în cea mai mare parte a regiunii, iar temperaturile maxime vor atinge doar - 2 grade în Oradea și 0 grade în Arad.

Sunt anunțate ninsori și în Banat, însă nu foarte însemnate cantitativ, dar termometrele vor indica maxime de până la - 1 grad în Reșița, o grade în Lugoj și 1 grad în Timișoara.

Citește și: MAE a emis atenționări de călătorie pentru țări lovite de vreme rea. Ce zone sunt vizate

În Oltenia se anunță o zi plăcută pentru jumătatea lunii ianuarie, unde cerul va fi variabil spre senin. Maxima zilei în Oltenia va atinge 2 grade în toate zonele.

În Transilvania va ninge și astăzi, iar temperaturile vor fi destul de mici. Maximele aici nu vor depăși - 3 grade în Zalău, Bistrița, Cluj Napoca, - 5 grade în Miercurea Ciuc și 0 grade în Deva.

Pentru Moldova, meteorologii anunță cer noros și ninsori în partea de vest a regiunii. Temperaturile maxime se vor încadra între - 4 grade în Suceava și 2 grade în Focșani.

Dobrogenii vor avea parte de o zi de vineri cu soare și temperaturi ce vor urca până la 1 grad în Sulina, 4 grade în Cernavodă, 3 grade în Constanța și Tulcea.

În Muntenia, vom avea cer variabil și temperaturi apropiate de normalul perioadei.Se vor înregistra 2 grade în Pitești, Ploiești, Buzău, Târgoviște și 3 grade în Giurgiu și în Călărași.

MAE a emis atenționări de călătorie pentru țări lovite de vreme rea. Ce zone sunt vizate... Prognoza meteo 16 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x