Antena Căutare

Cât a ajuns să coste o zi la schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt mai avantajoase decât în Sinaia și Predeal

Tarifele pentru o zi de schi în Poiana Brașov au crescut în 2023. Pasionații de sport trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar dacă își doresc să se distreze pe pârtiile din România. Prețurile au ajuns să fie mult mai ridicate în Sinaia și Predeal.

Multe persoane pe o pârtie de schii Galerie
Tarifele pentru o zi de schi în Poiana Brașov au crescut în 2023 | Shutterstock

Sezonul rece a fost așteptat cu nerăbdare de către pasionații de sport și iubitorii de zăpadă. Prima lună din decembrie vine la pachet cu magia sărbătorilor de Crăciun, dar și diferite activități pe care românii le pot face doar iarna, iar printre acestea se numără schiatul.

Tot mai multe persoane profită își doresc să profite din plin de zilele libere pe care le au în decembrie. Deși costurile pentru o călătorie la munte au crescut în 2023, românii nu se mai uită la bani când vine vorba de distracție și momente de relaxare.

Și străini ajung pe meleaguri românești pentru a se bucura din plin de pârtiile din Poiana Brașov, Sinaia și Predeal. Aceste zone oferă o priveliște de vis pe timpul ierni, dar și o mulțime de atracții turistice.

Citește și: Târgul de Crăciun din Piața Constituției a provocat cozi interminabile. Cât timp s-a așteptat pentru o tură cu roata panoramică

Schiatul și snowboardingul sunt doar câteva dintre lucrurile pline de adrenalină pe care turiștii le pot încerca în România. De asemenea, cei care își doresc să practice aceste sporturi „extreme” trebuie să plătească sume impresionante de bani.

Cât costă o zi de schi în Poiana Brașov. Tarife pentru pârtiile de schi din Sinaia și Predeal

Poiana Brașov se număra în trecut printre cele mai scumpe stațiune montane din România, însă lucrurile s-au schimbat în 2023. Se pare că românii ajung să plătească mai puțin pentru o zi de schi în această zonă decât în Sinaia și Predeal.

Așadar, skipass-ul de o zi pentru adulți costă 200 de lei (40 euro), iar pentru copii prețul este de 120 de lei. Anul trecut, această activitate era mai ieftină cu aproximativ 30 - 20 de lei, potrivit bizbrasov.ro.

Cea mai lungă pârtie din Poiana Brașov are aproximativ 3.200 de metri. În plus, un weekend la schi în această stațiune pentru o familie cu doi copii va costa în jur de 1.300 de lei.

Citește și: O nouă pârtie de schi în România. Unde se pot bucura românii de sporturile de iarnă

În ceea ce privește tarifele pentru pârtiile de schi din Sinaia și Predeal, turiștii trebuie să scoată sume frumoase de bani din buzunar. Costurile încep de la 210 lei în Sinaia și se opresc la 265 de lei în Predeal pentru un adult.

O familie cu doi copii trebuie să plătească aproximativ 1.500 de lei pentru un weekend complet la schi în Sinaia și Predeal.

Cât costă să schiezi pe pârtiile din Bulgaria și Austria

Bulgaria și Austria au devenit celebre pentru pârtiile spectaculoase pe care le oferă iubitorilor de schi. Cei care își doresc să încerce acest sport de iarnă la „vecini” României trebuie să plătească pe o zi 90 de leva (228 de lei) pentru adulți, 45 de leva (114 de lei) pentru copii între 7-12 ani și 80 leva (201 de lei) pentru studenți, elevi de liceu și pensionari, potrivit sursei citate mai sus.

Și prețurile din Austria sunt piperate. Pasionații de sport scot din buzunar aproximativ 60 - 72 de euro pentru un adult, aproximativ 300 - 358 de lei pentru o zi la schi.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x